Utvisningene felte skadeskutte VIF

(Vålerenga - Stavanger Oilers 0-5). Hvordan er det mulig å ha nesten jevn skuddstatistikk og tape med fem mål? - At Oilers var effektive og har en god keeper, sier VIF-trener Roy Johansen etter tirsdagens utklassing.

Bilde 1 av 3

Å gå målløse av Jordal amfi, er sjelden kost for Vålerenga. Laget skapte store sjanser og særlig i de to første periodene hang de med Stavanger spillemessig. Men da gjestene fikk inn sin tredje puck i enda et overtall, seg motløsheten inn. Dette var ikke kvelden for målfest foran et godt besøkt Jordal amfi. Men med en skuddstatistikk som stoppet på 18-19 høres det brutalt ut å tape 0-5.

- Nei, veldig surt at det ender med et slikt resultat. Jeg føler jo at vi spillemessig ikke er så langt bak, men vi setter ikke sjansene våre og vi serverer dem noen scoringer, sier Martin Laumann Ylven til TV 2 etter kampen.

VIF-spillerne startet friskt og brukte fysikken i håp om å gi Stavanger en svak start igjen. For de har slitt med åpningene de siste ukene. Men VIF fikk aldri uttelling.

Tommy Kristiansen og canadiske Josh Soares ble kampens store forgrunnsfigurer med to scoringer hver.

Soares styrte inn et skudd fem minutter før slutt i første periode før Tommy Kristiansen doblet etter en keeper-retur fra Steffen Søberg rett før lagene gikk til første pause.

Vålerenga fikk avgårde noen skudd som aldri var problematiske for Oilers-keeperen. En gang smalt pucken i metallet bak Henrik Holm.

- Fantastisk deilig å slå Vålerenga så mye her. Og at vi holder nullen er jo fantastisk, sier Tommy Kristiansen, som ble kåret til Stavangers beste spiller.

Stavangers siste mål kom på straffeslag ved Magnus Hoff.

- Vi pådrar oss for mange utvisninger, og de blir avgjørende. Og med så mange sentrale folk ute med skader, matcher vi ikke Stavanger en slik kveld, sier Roy Johansen.

Han håper å ha to-tre mann tilbake til helgen, men allerede torsdag er det kamp igjen mot Frisk Asker i Askerhallen.

- Vi må bare restituere så godt vi kan. Og fokusere på avslutninger. Egenskapene foran mål var den store forskjellen denne kvelden, sier Roy Johansen.

Nå handler det mest å stålsette laget til sluttspillet og komme seg gjennom det tette kampprogrammet og unngå nye skader. Vålerenga har bare en drøy måned igjen på gamle Jordal amfi og det mest imponerende denne kvelden var publikumsoppmøtet.

Eliteserien ishockey menn tirsdag, fra 36. runde:

Vålerenga – Stavanger 0-5 (0-2, 0-2, 0-1)

Jordal amfi: 3347 tilskuere

1. periode: 0-1 (15) Josh Soares (Dan Kissel, Timothy Kunes), 0-2 (19.24) Tommy Kristiansen (Spencer Humphries, Kunes).

2. periode: 0-3 (29.32) Kristiansen (Soares, Scott Macauley), 0-4 (35.18) Soares (Dennis Sveum, Eirik Salsten).

3. periode: 0-5 (55.28) Magnus Hoff.

Dommere: Robert Hallin, Jordal og Roy Stian Hansen, Storhamar.

Utvisninger: Vålerenga 5 x 2 min., Stavanger 3 x 2 min., 1 x 5 min. og 1 x 20 min.