Utfordrer KFUM om opprykk

(KFUM Oslo - Grorud 0-3). KFUM hadde ballen og Grorud scoret mål. Dermed er spenningen gjenopprettet i "Trikkeserien" i 2. divisjon. I bunnstriden slo Skeid Ullern 2-0.

Bilde 1 av 4

KFUM ARENA (Dagsavisen): Ti minutter var spilt og sidemannen sukket: - Dette er jo spill mot ett mål.

Og det var det. KFUM trillet ball, Grorud la seg langt tilbake og kom ikke over midten. Så kom de over midten. Attpåtil to ganger i løpet av fire minutter. Og da sto det sjokkerende nok 2-0 til bortelaget på Ekeberg. Det var dobbelt så mange mål som KFUM hadde sluppet inn hele sesongen på hjemmebane.

Da kampen var over og det endte med tremålsseier til Grorud, var bildet mye mer nyansert. Ja, KFUM hadde som alltid mye ballbesittelse, men Grorud fikk vist fram sine styrker. Kompakt forsvarsarbeid og enorm kontringsstyrke.

- Nei, jeg er ikke overrasket, sier Groruds tredje målsscorer Preben Mankowitz til Dagsavisen.

- Alle vet at KFUM liker å holde i ballen, og da må man legge opp en strategi etter det. Vi lyktes hundre prosent og skapte vel flere sjanser enn dem, legger han til.

Mankowitz har vært mye skadet i vårsesongen og er nå i ferd med å spille seg i form og styrke laget ytterligere offensivt. For Grorud måtte klare seg uten viktge Faysal Ahmed som sonet sine fem gule kort.

Hypereffektivt

For å spole tilbake: 14 minutter var spilt da Grorud endelig fikk ballen og leverte en hyperrask kontring. Ballen endte hos Kevin Mankowitz på 16-meteren som banket ballen hardt ned i hjørnet.

Fire minutter senere: Ønskereprise for den gule delen av publikum. Nå gikk det enda fortere, Grorud kom ned på vesntrekanten og det knallharde innlegget satte Fisnik Kastrati kontant i mål fra fem meters hold.

Da så det ut som KFUM en stund vurderte å gi fra seg ballen. For tross ballbesittelsen klarte de ikke å skape store målsjanser.

Jevnere etter pause

Kampbildet ble helt annerledes etter hvilen. KFUM måtte endre strategi. Grorud løftet laget litt fordi de så det var muligheter. Og det så tidvis ut som en helt vanlig, jevn fotballkamp.

Og etter en drøy time ble kampen avgjort da Preben Mankowitz hamret inn den tredje goalen etter kort corner nede på høyrekanten.

De 426 tilskuerne var vitne til en av årets største overraskelser på KFUM Arena.

Men det er ikke Grorud-kaptein Morten-Andre Slorby enig i.

- Nei, vi er så gode som dette akkurat nå og har et klart mål om å rykke opp. Vi vet hvordan KFUM spiller og visste at vi måtte utnytte overgangene når vi fikk ballen. Vi har hurtige spillere foran som kan avgjøre, sier Slorby til Dagsavisen.

- Hva var nøkkelen?

- At vi var tålmodige og ikke ble utslitt av ikke å ha ballen. Vi ventet på øyeblikkene. Og de tok vi vare på, sier Slorby, som har vært med å rykke opp til 1. divisjon tidligere i karrieren. Det var som Skeid-spiller i 2008.

Nå handler det om å vinne resten av kampene. Og det var det lagets sindige trener Rolf Teigen minnet om da laget tok samling i midtsirkelen etter seieren.

Under hele 2. omgang var budskapet hans tålmodighet, både med og uten ball.

Bedre målforskjell

Med seieren er Grorud bare tre poeng bak KFUM og Grorud skaffet seg bedre målforskjell (46-14 mot 44-14). Men KFUM kan fortsatt avgjøre dette på egenhånd.

- Målforskjellen avgjør ikke. Vi skal foran dem i antall poeng, sier Preben Mankowitz.

Så ble alle spillerne beordret bort til tribunen for å takke publikum. - Har vi fått publikum også, utbrøt Faisal Dahir.

Grorud har bunnlaget Mjølner hjemme i neste kamp før de møter tøffe Tromsdalen borte.

Skeid slo Ullern

På Nordre Åsen tok Skeid en viktig seier over Ullern etter å ha dominert hele kampen. Det var to vakre scoringer som avgjorde kampen. 41 minutter var spilt da Bruno Leite dro til fra distanse og ballen føk inn helt oppe i vinkelen. Drøyt 20 minutter før slutt var det David Tavakolis tur da han stupeheadet inn 2-0. Skeid hadde også et skudd i stolpen og var nærmere 3-0 enn Ullern var redusering. Ullern hevet seg litt spillemessig etter pause, men uten å komme til store sjanser. Dermed gikk Skeid forbi Ullern på tabellen og Ullern ligger nå som siste lag over nedrykksstreken.