United fikk uavgjort, tenker finale

(Southampton - Manchester United 0-0). Southampton misbrukte et straffespark og var nærmest seieren onsdag kveld. United prioriterer finalen i europaligaen neste uke.

Av Anders Møllersen

Southampton misbrukte straffespark og presset for seier mot Manchester United, men José Mourinhos menn sikret 0-0 og poengdeling i Premier League onsdag.

Manchester United har allerede sikret seg sjetteplassen på tabellen og har lagt fokuset over på neste ukes europaligafinale mot Ajax, hvor det er en mesterligabillett i potten.

– Vi har den kommende finalen i bakhodet. Etter å ha kommet hit med to tap er dette et godt resultat, og vi holdt nullen, sa Phil Jones til Sky Sports.

– Uansett hvem som spiller i finalen, er de gode nok til å gå ut der og vinne kampen. Alt vi kan gjøre som individer er å spille bra, la han til.

Straffebom

Southampton på sin side er under press på sin åttendeplass, og fikk en eventyrlig mulighet til å ta ledelsen i onsdagens oppgjør da en soleklar hands av Eric Bailly på utsiden av 16-meteren ble trukket inn i feltet av dommer Mike Dean etter fem minutter.

Keepervikar Sergio Romero stoppet imidlertid forsøket fra Manolo Gabbiadini fra straffemerket.

Bailly, som spilte back for anledningen, var nære å revansjere seg etter et soloraid kun minutter senere, men Fraser Forster i motsatt mål vartet opp med en god enhåndsredning.

Romero viste seg fram fra en god side ved flere anledninger både i første og andre omgang, før Manchester United fort kunne tatt ledelsen ved to anledninger rundt timen spilt.

Under press

Først skled Juan Mata da han skulle sette ballen i det ledige hjørnet etter 66 minutter, før forsøket til Anthony Martial fra 20 meter gikk i stolpen og ut.

Hjemmelaget tok over mot slutten av omgangen, men Romero, som var kampens gigant, stengte buret.

Dermed endte det med poengdeling onsdag. Southampton innehar åttendeplassen, med ett poeng ned til West Bromwich og Bournemouth, begge med 45 poeng, før den siste serierunden. (NTB)