Sport

Trener med Manchester City

Ernest Agyiri trener med Manchester City før han starter oppkjøringen i Vålerenga.

Ghaneseren kan i praksis bli den viktigste tilveksten til Vålerenga i 2018 hvis meniskskadene hans er leget. Og det ser det ut til.

På City-besøk

Vålerengas sportssjef Jørgen Ingebrigtsen var i Manchester i forrige uke og så på Agyiri. Onsdag signerte afrikaneren ny utlånsavtale med VIF.

– Hvordan vurderes Agyiri i Manchester?

– De jeg snakket med som jobbet med utlånsavtaler mener Agyiri er spilleren som er nærmest en plass i A-stallen. De fleste utlånene går til europeiske klubber, sier han.

Ernest Agyiri reiste til Manchester etter sesongslutt i Norge, akkurat nå feirer han jul i Ghana før han reiser tilbake til Manchester og trener med U21-laget der før han vender tilbake til Oslo.

– Ernest har en unik egenskap ved å være like sterk med begge bein. Han kan slå 40 meters crosspasninger og skyte med innside like naturlig med høyre og venstre fot. Nå er meniskskaden hans leget og han kan få neste års gjennombrudd, håper sportssjefen.

Innsyn i driften

Samtidig fikk Ingebrigtsen innsyn i hvordan Manchester City jobber.

– Jeg fikk møte kjernegruppen i Citys rekrutteringsapparat. De styrer spillerne fra G13- til A-laget i tillegg til klubbene de eier rundt i verden. Det er de samme seks personene som sitter i et mørkt rom på Etihad stadion og styrer spillere til eget A-lag (øverst i hiarkiet), New York City FC, Melbourne, Yokohama og Atletico Torque i Uruguay. Dessuten låner de ut spillere til slike som oss, sier Ingebrigtsen.

Samarbeid med Godset

Han kjenner klubben godt etter at også Strømsgodset har hatt samarbeidsavtale med City.

– Vi har hatt mange spillere derfra og Ernest er nok den jeg har sett med størst potensial, sier han.

Agyiri selv er glad det løste seg med en ny sesong i VIF.

Mer fra Dagsavisen