Sport

Toppscoreren vurderer Nigeria

Stabæk-spissen Ohi Omoijuanfo er på radaren til landslagssjef Lars Lagerbäck, men selv har han ikke bestemt seg for om han vil spille for Norge eller Nigeria.

Av Bernt Harald Dsthe Brennevann

Omoijuanfo står med seks mål i Eliteserien etter at han mandag gjorde sitt annet hattrick på fire kamper i Stabæks 3-0-seier over Sarpsborg.

– Jeg har sagt at det selvfølgelig også er en drøm å spille for pappa sitt land. Vi får se hva som skjer, sier Omoijuanfo til  VG.

Eliteseriens toppscorer har norsk mor og har tidligere spilt for Norge på aldersbestemte landslag. Han erkjenner at kan bli vanskelig å velge.

– Jeg har vært i systemet, og de har gitt meg den tilliten. Det er noe med det å gi tilbake også.

Lars Lagerbäck bekrefter overfor  NRK at Omoijuanfo kan bli høyaktuell til neste tropp om han vil spille for Norge.

– Fortsetter han å prestere bra, så er han definitivt en spiller som kommer til å være med i diskusjonen, sier Lagerbäck til statskanalen og fortsetter:

– Spillere som lager mål er alltid interessant. Han er en spiller som går rett på mål, og en type som er flink til å true rommet bak forsvaret. Han har grunnkvalitetene som trengs for å bli en god angriper.

Svensken tar ut neste landslagstropp i slutten av mai. Norge spiller hjemmekamper mot Tsjekkia (VM-kval.) 10. juni og Sverige tre dager senere. (NTB)

Mer fra Dagsavisen