Sport

Tårevåt Iversen: – Hadde ikke skjedd med Petter Northug!

En sønderknust Emil Iversen vil aller helst reise fra ski-VM og rett hjem til Norge.

Av NTB-Egil Sæther

Han brast i gråt etter at han var ferdig med pressesonen etter den klønete og ulykksalige avslutningen på lagsprinten i ski-VM

Iversen falt i siste sving og rev med seg Finlands Iivo Niskanen i samme slengen.

Dermed ble det ingen kamp om gullet mellom de to, og i stedet kom russeren Sergej Ustjugov opp og tok gullet foran Italia.

Etterpå var Iversen en svært slagen mann. Han var raskt frampå med å si at han ikke ønsket å være lenger i Finland, selv om han før mesterskapet også var nevnt som en mulig mann for Norge både på 15-kilometeren og stafetten.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Les også: Sportssjefen: - Unnskyld, Finland!

Les også: Ski-VM time for time

Hjem

– Du har sagt at du ønsker å dra hjem?

– Ja, det stemmer.

– Du vil ikke gå noe mer?

– Nei, for jeg er en mann som ikke presterer når det gjelder som mest, og da bør man ikke gå VM.

– Er det slik du føler deg?

– Ja. Jeg var en av de beste løperne i dag, men når det gjelder som best så ble det et uhell, og det hadde ikke skjedd med Petter Northug.

Mente Iversen.

Som neppe får oppfylt ønsket sitt.

– Det er sånn som blir sagt i kampens hete, sa sprintlandslagstrener Arild Monsen.

Skuffet

Norges gull virket sikrere enn den berømte banken etter at Johannes Høsflot Klæbo hadde gått sin siste etappe. Han sendte Iversen ut på ankeretappen med en ledelse på seks sekunder.

– Jeg gikk det jeg var mann om. Iivo gikk fort i dag, og jeg så i siste sving at han var nærme meg, og på stadion så jeg at han var bak meg. Da tenkte jeg at, ok, hvis han skal forsøke seg på meg nå så får han i hvert fall komme på yttersiden slik at jeg fikk den korteste veien inn til mål, men da jeg byttet spor hadde han mye større fart enn jeg var forberedt på. Han var rett siden av meg, og da ble det krasj.

– Hva tenkte du før den siste etappen?

– Da tenkte jeg at jeg måtte gå det jeg var mann om, så skal dette bli bra.

Iversen sier at den fysiske formen føltes greit ut hele veien. I kvalifiseringen brøt han en stav og hadde et lite fall uten at det hadde noen innvirkning.

– Jeg følte at vi styrte dagen både i semifinalen og i finalen. Men det er nok ikke noen fordel å ligge i front når det snør, og jeg fikk høre at jeg ble glidd igjen en del på mine etapper. Det kan nok hende at det er snøen sin skyld.

Bytte?

– Ville det ha vært smart om du og Johannes hadde byttet etapper i den formen Klæbo er i?

– Det vet jeg ikke. Det er et annet kaliber over de løperne som gikk 2.-etappen med både Iivo (Niskanen) og Sergej (Ustjugov), og kanskje hadde det vært bedre slik som det ble.

– Hva tenkte du inn mot mål?

– Jeg vet jo at alle mine bestekompiser sto i den siste svingen der, og det er tøft. Det kan ikke bli verre for en skiløper det jeg får oppleve nå. Men det er klart at livet går videre.

– Hva sa du til Johannes?

Sorry

– Jeg sa s-o-r-r-y.

Finnene var slett ikke fornøyde heller.

– Finnene var irritert, og det var forståelig. Jeg er irritert på han jeg også. Jeg mener at det er risikabelt å angripe på innsiden. Det har vist seg før, og det viste seg også i dag.

– Når begynte du å bli redd for at det skulle glippe?

– Jeg var aldri redd for at det skulle glippe. Selv om han hadde kommet forbi med på innsiden, så er ganske trygg på at jeg skulle ha tatt ham på de siste meterne uansett. Jeg burde aldri ha byttet spor, og han burde ha kommet på yttersiden. Da hadde det blitt en spennende spurt. (NTB)

Mer fra Dagsavisen