Sport

Suzann P kan bli mamma før hun stiller i neste OL

Suzann Pettersen vil ha OL-revansj i Tokyo om fire år. På veien dit kan det bli en mammapause.

Av Stian Grythaugen

RIO DE JANEIRO: Lørdag avsluttet 35-åringen karrierens første OL-eventyr i med 10.-plass. Etter å ha gått de fire rundene i det olympiske OL-anlegget i Rio totalt sju slag under par, var hun slått med ni slag av gullvinner Park In-bee fra Sør-Korea.

Pettersen var den første til å innrømme at hun tidlig var på etterskudd og aldri kom skikkelig inn i medaljekampen. Samtidig ga OL-opplevelsen i Brasil blod på tann.

– Jeg samler ikke akkurat på topp ti-plasser i OL. Sånn sett er det godt man ikke er for gammel i dette «gamet». I Tokyo om fire år stiller jeg til start, sier 35-åringen til NTB.

Intet endepunkt

Tidligere har Norges største golfprofil mer enn antydet at 2016-sesongen kunne bli hennes siste. De tankene er nå fullstendig skrinlagt. I stedet ser Tutta langt inn i framtida når hun skal planlegge den videre karrieren.

– Jeg har sagt tidligere at dette (Rio-OL) kunne vært et fint endepunkt. Hadde jeg tatt gull, hadde jeg kanskje sagt det samme nå, sier hun.

– Hva gjør at du nå vil fortsette?

– Jeg føler jeg har altfor mye spill i kroppen til å la være. Og i og med at jeg er så heldig å ha en samboer og forlovede som gi meg muligheten til å satse 100 prosent, gjør det livet mye enklere, svarer 35-åringen.

Pettersen er samtidig åpen på at veien fram til sommerlekene i Japan om fire år kan komme til å inneholde mye mer enn bare golf.

– Jeg har veldig lyst til å spille i Tokyo, så får vi sette oss ned og lage en plan for det. Samtidig skal jeg ikke legge skjul på at vi ønsker oss familie, og vi kommer ikke til å vente fire år med det. Kanskje må jeg gå i andre kvinnelige utøveres fotspor og spørre om råd et sted mellom her og Tokyo, smiler Tutta.

I januar gifter hun seg med forloveden Christian Ringvold. Deretter kan det altså være tid for familieforøkelse.

OL-opplevelse for livet

Sportslig sett kunne OL-turneringen i Rio, som den norske golfprofilen selv bidro til at ble en realitet, endt bedre. Oppholdet i Brasil får likevel en framtredende plass i minneboka.

– Totalt sett har det vært en veldig god opplevelse å spille OL. Jeg synes alle involverte skal gi seg selv en god klapp skulderen over at golf er tilbake og forblir på OL-programmet. Det har vært gøy å være en del av prosessen og være et ansikt utad. Mange unge nye stjerner har forhåpentligvis sett sine forbilder på TV i OL og ønsker å være her en dag selv, smiler Tutta til NTB.

Hjem reiser hun heller ikke helt uten gode sportslige svar. Snarere tvert imot.

– Alt i alt føler jeg at jeg har spilt veldig god golf. Jeg har nok vært to-tre slag for mye bak den ypperste tetstriden hele veien, og har måttet ta igjen veldig mye hver dag. Jeg var på god vei fredag, og gjorde så godt jeg kunne også i dag. Jeg føler jeg ga det en skikkelig sjanse, oppsummerte 35-åringen.

I tiden som kommer venter nye turneringer på LPGA-touren. Målet for høsten er klinkende klart.

– Jeg synes det er kjipt ikke å vinne, så jeg må prøve å få en seier eller to i beltet, fastslår Tutta, som tror alt ligger til rette for det.

– Akkurat nå har jeg mye overskudd, og kroppen er på stell. Jeg skal spille to turneringer i Canada og er regjerende mester i den andre. Dermed bør jeg ha noen gode minner å se tilbake på når jeg kommer dit, fastslår den norske golfprofilen.

Newzealandske Lydia Ko tok OL-sølv i golf, mens bronsemedaljen gikk til kinesiske Feng Shanshan. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen