Sport

Suzann P: - Har ikke spilt meg bort

Suzann Pettersen ga seg selv godkjent karakter etter åpningsrunden i OL. Aller viktigst var det at hun ikke spilte seg ut av medaljekampen.

Av Stian Grythaugen

RIO DE JANEIRO: Norges største golfprofil har ambisjoner om edelt metall i Rio og var spent foran onsdagens åpningsrunde. Etter endt dag, med en runde på par og delt 26.-plass som resultat, ga hun seg selv et fortjent klapp på skulderen.

– Det er deilig å være ferdig med denne runden, og jeg har definitivt ikke spilt meg bort. Spillet føles veldig solid, så det skal være mulig å gå tre solide runder etter dette, sa Pettersen til NTB i pressesonen ved hull nummer 18.

– Jeg føler jeg fort kunne vært to-tre slag under, og da ville jeg vært fornøyd. Par er helt OK, tilføyde hun.

Hun er seks slag bak ledende Ariya Jutanugarn etter dag én. Det betyr at 35-åringen har en jobb å gjøre dersom medaljedrømmen skal innfris.

– Jeg må levere tre gode runder i dagene som kommer. Gjør jeg det, er det greit. I morgen skal det blåse litt mer, og det passer meg midt i blinken, sa Tutta.

Mesterlig redning

Onsdagens åpningsrunde åpnet ikke helt som Oslo-jenta hadde håpet. Etter å ha innledet med par på hull nummer én, havnet hun i kjempeproblemer på det neste. På utslaget havnet ballen i bunkeren, så tett opptil kanten at slag nummer to ble nærmest en umulig oppgave.

Pettersen endte med å treffe kanten og måtte se ballen sprette tilbake og havne lenger ned i samme bunker.

– Det ble litt katta i sekken på hull nummer to, men det var bare å bite i det sure eplet. Det var ikke så mye jeg fikk gjort. Den ballen hadde jeg kanskje klart å få ut én av 20 ganger, sa Pettersen.

– Hva tenkte du da du så ballen ligge i den posisjonen i bunkeren?

– Jeg skjønte at noe var galt, i og med at jeg kunne se ballen etter utslaget. Et øyeblikk trodde jeg den var kort av bunkeren, men den lå pent plantet i veggen av sand. Det var «velkommen til OL», smilte Tutta.

35-åringen reddet seg imidlertid mesterlig inn og kom seg unna med en bogey på hullet. Det var kruttsterkt etter problemene underveis.

– Jeg følte rett og slett at jeg gjorde en bra bogey. Det kunne fort blitt en dobbel, fastslo golfprofilen.

Bedre enn British

Underveis i åpningsrunden spilte seg hun seg også fram til en rekke gode birdie-muligheter. Tre av dem tok hun godt vare på, mens det ble stang-ut på et knippe andre.

– Jeg føler jeg slår veldig mange gode putter og har veldig mange gode muligheter. Det eneste jeg kan gjøre er å fortsette å gjennomføre den planen jeg har. Det føler jeg at jeg var god til i dag, sa Tutta.

I British Open i slutten av forrige måned mislyktes 35-åringen fullstendig og måtte pakke sakene tidlig etter å ha misset «cuten». Onsdag så Pettersen klar fremgang i eget spill sammenlignet med marerittet i England.

– Jeg føler at spillet mitt er der til å gå en lav score, og det følte jeg definitivt ikke i British, konstaterte Norges på forhånd fremste medaljehåp i golf.

Onsdag var hun ikke best av de norske på åpningsrunden i Rio. Marianne Skarpnord endte dagen to slag under par og fikk skryt av sin norske lagvenninne.

– Marianne har spilt bra under alle innspillsrundene, så det er ikke så sjokkerende. Hun slo meg med ett slag i går, så det er kult at hun får en god start, sa Tutta.

Torsdag fortsetter den olympiske golfturneringen. Da slår Pettersen ut sist av samtlige. (©NTB)

Resultater:

OL golf kvinner onsdag, 1. runde:

1) Ariya Jutanugarn, Thailand 65, 2) Park In-bee, Sør-Korea og Kim Sei-young, Sør-Korea 66, 4) Nicole Broch Larsen, Danmark, Candie Kung, Taiwan og Carlota Ciganda, Spania 67, 7) Azahara Muñoz, Spania, Lexi Thompson, USA, Aditi Ashok, India og Charley Hull, England 68.

Norske: 11) Marianne Skarpnord 69, 26) Suzann Pettersen 71.

Turneringen fortsetter torsdag og avsluttes lørdag.

Mer fra Dagsavisen