Sport

Støtter RBK-kjøpene

Ødelegger Rosenborg det norske markedet ved å tappe motstanderne? – Vi ville gjort akkurat det samme, svarer VIF-trener Ronny Deila.

Bilde 1 av 3

I natt lukket det norske overgangsvinduet og Rosenborg benyttet anledningen til å hente de beste spillerne fra Sarpsborg 08 og Viking.

To ganger Ajax

I kveld møter de Ajax i Amsterdam og over to kamper avgjøres det om Rosenborg igjen får en helt annen økonomi enn sine norske konkurrenter.

Molde-supporterne kaller det "økonomisk doping". Rosenborg ler av påstandene.

Og får støtte av blant andre VIF-trener Ronny Deila.

– Dette driver vi jo med alle sammen. Rosenborg vet hva de gjør. De har solgt for sikkert mye mer enn 30 millioner og nå handler de. Rosenborg bruker ikke penger de ikke har og selvfølgelig er dette helt greit, sier Ronny Deila til Dagsavisen.

Men at andre lags supportere ikke applauderer, skjønner han også.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Slik er toppfotballen

Deila mener det er de andre klubbenes ansvar å ta opp kampen med Rosenborg. Og økomoni bestemmer ikke alt.

Vålerenga skal opp mot Rosenborg i kvartfinale i cupen om halvannen uke på Lerkendal, kampen kommer etter at trønderne har møtt Ajax to ganger og vet om de er i Europaligaen denne høsten.

De nye spillerne er hentet inn for å styrke Rosenborgs Europa-satsing.

Sportssjef i Sarpsborg 08 kan fastslå at Trondsen-overgangen er den største i klubbens historie.

Les også: Norske spilleroverganger

Naturlig salg

Og klubben har som strategi og utvikle spillere de ser har potensial. Lykkes de, er videresalg helt naturlig.

– Anders har vært en viktig spiller for oss. Han ble hentet med mål om det som nå skjer. Vi håpet at han ville ta stegene som gjorde han til en internasjonal spiller. Det har han langt på vei blitt hos oss, sier Berntsen til klubbens hjemmeside.

Konkurs

Viking er i en desperat situasjon, både om å berge plassen i Eliteserien og unngå konkurs. Klubben er avhengig av spillersalg.

– Vi har hele tiden sagt at vi primært ville selge ut av landet. Men sto igjen med en situasjon hvor RBK kom med det største budet. Og Adegbenro ville dit. Til slutt er det han som bestemmer. Men det er ekstra vanskelig med RBK. Vi har gruet oss. Så ærlig skal jeg være, sier Viking-direktør Eirik Henningsen til RA.

Ajax - RBK har avspark 20.45 og sendes på MAX.

Mer fra Dagsavisen