Sterling fikset Manchester City-seier

Manchester City virket å gå på poengtap borte mot Huddersfield, men i sluttminuttene sikret Raheem Sterling 2-1-seier for den engelske serielederen.

Av NTB

Vertene var på vei mot sitt fjerde poeng av seks mulige hittil mot de to Manchester-lagene, men seks minutter før slutt satte Sterling inn vinnermålet.

Huddersfield slo Manchester United 2-1 hjemme 21. oktober, og lenge så det ut til at det nyopprykkede laget også skulle få poeng mot serielederne.

David Wagners mannskap tok ledelsen på overtid i første omgang da en corner ble svingt inn.

Christopher Schindler fikk luggen på ballen, og retningsforandringen gjorde at en utspilt Nicolás Otamendi ble truffet i brystet. Ballen gikk fra Otamendi og i mål og sørget for ellevill stemning blant hjemmefansen da lagene gikk i garderoben.

Les kommentar: Arsenal best i England

Straffe

Vertene var imidlertid ikke lenge i himmelen. Manchester City-laget gikk ut i hundre etter pause, og alle gjestenes spillere ropte på straffe da Raheem Sterling ble tatt av keeper Jonas Lössl. Dommer Craig Pawson valgte imidlertid å la forseelsen passere, men kun minuttet senere pekte han på straffemerket da samme mann ble tatt.

Nok en gang var Sterling på farten inne i 16-meteren, og Scott Malone måtte ty til ulovlige midler for å stoppe vingen. Sergio Aguero var iskald fra straffemerket og plasserte ballen i motsatt hjørne av det Lössl kastet seg til.

Gjestene fortsatte å presse og til slutt kom uttellingen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Bue og i mål

Sterling skar inn fra høyre og spilte til Kevin De Bruyne. Han forsøkte å spille vegg med vingen, men ballen fikk en retningsforandring som gjorde at lagkamerat Gabriel Jesus fikk muligheten til å avslutte.

Lössl fikk avverget brasilianerens avslutning, men i fullt firsprang mot mål ble Sterling regelrett truffet av returen, og ballen forsvant i en bue og i mål.

Resultatet gjør at Manchester City nå topper Premier League med 37 poeng, mens Huddersfield ligger på 11.-plass med 15 poeng. City leder er foran byrival Manchester United med åtte poeng. (NTB)