Sport

Spillerkjøp som lykkes

Av: Reidar Sollie

Er det mulig å treffe med et bedre spillerkjøp? Det spørsmålet vil også Vålerenga stille seg foran morgendagens kvartfinale på Lerkendal. Rosenborg har brukt mest ressurser på to profilerte spisser i år. Og så er det nettopp disse to som skyter Rosenborg videre inn i pengebingen i Europaligaen.

Dermed er kjøpene av Nicklas Bendtner og Samuel Adegbenro nærmest kvittert ut. Og nigerianerens tre scoringer mot Ajax, etter mindre enn en omgangs spilletid til sammen, har antakelig økt hans prislapp betydelig allerede. For nedrykkstruede Viking er det lite å gjøre. Spissen som skulle redde dem, ble i stedet en umiddelbar hit i Rosenborg, slik at ressursforskjellen mellom Viking og Rosenborg blir enda større.

Vålerenga har også kjøpt mange spillere. Men stort sett midtbanespillere. Har noen slått til? Svaret er nei. Men det er fortsatt mulig å klare det lille ekstra.

Flaks, tilfeldigheter eller teft? Spillerlogistikk er en blanding av alt dette. Sarpsborg er kanskje kroneksempelet på hvordan man finner spillere som passer inn i en klubbs spillestil. Det var også klart i Rosenborg. De vet hva de skal bruke Bendtner og Adegbenro til. Og hvordan.

Seriekampen mellom Vålerenga og Rosenborg i vår (1-1) er isolert sett en av de beste kampene spillemessig i norsk eliteserie i år. Det var tempo, dueller og kvalitet. Siden har formkurvene gått hver sin vei. Rosenborgs prestasjon mot Ajax var årets heftigste av et norsk lag. Samhandlingen bak 1-0-scoringen ga vibrasjoner om storhetstida.

I går drillet Ronny Deila spillerne som skal dra Rosenborg ned på jorda igjen i morgen kveld. Men det er fortsatt slik i Trondheim at det er noe ekstra å slå ut nettopp Vålerenga. Når «bilde tå’n Ivers» synges før avspark er det RBK-drakta de synger om, ikke om tida hans i blå tekstiler i Oslo på slutten av 70-tallet.

Mer fra Dagsavisen