Sport

Solskjær roste hjemmelaget etter å ha slått dem

(Kristiansund - Molde 0-1). Ole Gunnar Solskjær er glad den spesielle premieren er over. Og håper Kristiansund vinner alle kampene helt til de møter Molde igjen.

Av Jørn Henriksen Skjærpe

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær var fornøyd med tre poeng i seriepremieren, men benyttet samtidig anledningen til å rose "lillebror" Kristiansund.

Fredrik Brustad ble matchvinner for gjestene i Kristiansund. Det endte 1-0 til Solskjærs mannskap.

– Det ble ganske likt som det vi hadde trodd. Vi hadde fryktet været, og værforholdene ble etter hvert litt ødeleggende for kampen, men det var hele tiden spenning, innsats og aggresjon, noe det skal være i første seriekamp, sa Solskjær til NTB etter kampslutt.

Matchvinner Brustad hadde en kjempesjanse etter få minutter, men bommet. Det ergret Solskjær.

– Vi burde ha ledet, men vi sto uansett godt imot og var godt organisert. Til slutt scoret vi et kjempefint mål, sier Molde-treneren, som roser "lillebror" KBK.

– Godt organisert

– Det er et fysisk godt og organisert lag. Jeg står på det jeg har sagt tidligere, at KBK kommer til å ende på en plass mellom ti og tolv. De kommer til å slå godt fra seg, det er flere gode spillere der, sa Solskjær.

– De forsvarte seg godt, men de skapte også sjanser. Dette blir bra, la han til.

Kristiansund-trener Christian Michelsen deppet ikke altfor mye etter kampslutt.

– Jeg synes guttene gjorde en god kamp. Det er bare herlig å være i gang i eliten, sa han.

Nå konsentrerer han seg om å se framover, ikke dvele over lørdagens tap.

– Nå kommer det nye, herlige utfordringer. Vi har sagt at dette er en sesong med 30 cupfinaler, nå har vi 29 igjen. Vi skal bruke dem, og så får man som fortjent til slutt. Vi kan ikke gå og grue oss til kamper, sier KBK-treneren.

MFK-ros

Michelsen er klar på at spillerne hans møtte et godt lag i premieren.

– MFK er farlige, men vi slapp ikke til all verden. Men de har tunge spillere med fart på topp. Det er flere enn oss som kommer til å slite med den gjengen der, sa han.

– Selv må vi tørre å spille vårt eget spill. Det er da vi utvikler oss, la Michelsen til.

Han ga spillerne ros i garderoben etter tapet mot storebror.

– Én ting er å tape, en annen er måten vi taper på. I dag kan spillerne ha hodet hevet, mener Kristiansund-treneren. (NTB)

Eliteserien fotball menn lørdag, 1. runde:

Kristiansund – Molde 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Fredrik Brustad (52).

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue.

Gult kort: Sondre Sørli, Kristiansund. Babacar Sarr, Christoffer Remmer, Andreas Linde, Molde.

Lagene:

Kristiansund (4-4-2): Sean McDermott – Aliou Coly, Dan Peter Ulvestad, Andreas Hopmark, Henrik Gjesdal – Jonas Rønningen (Liridon Kalludra fra 61.), Kamer Qaka, Sverre Økland, Sondre Sørli – Daouda Bamba (Rocky Lekaj fra 86.), Benjamin Stokke (Jean Alassane Mendy fra 73.).

Molde (4-4-2): Andreas Linde – Christoffer Remmer, Ruben Gabrielsen, Stian Gregersen, Knut Olav Rindarøy – Fredrik Brustad (Etzaz Hussain fra 63.), Babacar Sarr, Petter Strand, Eirik Hestad (Fredrik Aursnes fra 79.) – Björn Bergmann Sigurdarson, Sander Svendsen (Ottar Magnus Karlsson fra 59.).

Mer fra Dagsavisen