Slåsskamper og blod på isen da VIF slo tilbake

(Vålerenga - Frisk Asker 3-2, 1-1 i kamper). Endelig fikk Vålerenga uttelling og etter en kombinert bokse- og hockeykamp slo VIF tilbake i sluttspillet mandag kveld.

Bilde 1 av 3

Vålerenga har veldig positiv statistikk i sin reserve-hjemmebane, og det ble utnyttet til fulle da 0-5 tapet fra lørdag ble utlignet.

Men det var tett på sammenbruddet i en vrien midteriode denne gangen også. For med tomålsledelse etter en god førsteperiode (scoringer av Tobias Lindstrøm og Rasmus Juell) lot VIF-spillerne seg provosere av all småkranglingen på isen og i midtperioden sprakk det for Martin Laumann Ylven.

Sju mann utvist

Hjelmene og hanskene ble kastet og det gikk over til ren boksing foran Frisk-buret. Selv Cecilia Brækhus ville fått trøbbel med å henge med. I tumultene som fulgte ble sju mann sendt til nedkjøling.

Ylven fikk inn en rett venstre i duellen mot Christian Kåsastul, men da sa dommerne omsider stopp. Etter mye styr og krangling endte fire VIF-spillere i utvisningsboksen. Og med to spillere færre på isen kom selvfølgelig baklengsmålet. Ryan Hayes lurte inn reduseringen. Og før midtperioden var over sto det 2-2 etter at VIF ledet 2-0 etter den første. Frisks Petter Kristiansen styrte inn 2-2 da Steffen Søberg aldri så utgangen på skuddet.

- Vi pådro oss for mange utvisninger, sa Espen Knutsen etter den første kamen i Askerhallen. I tilsvarende periode der slapp VIF inn fire mål og tapte kampen på det.

Skulle det samme skje i Furuset Forum? Etter to perioder så det slik ut.

Konsentrerte seg om hockey

Vi vet ikke hva som ble sagt i VIF-garderoben i disse minuttene, men laget kom i hvert fall ut og tok full kommando i sisteperioden. Og det var jo ganske typisk for temperaturen i duellen mellom disse to lagene at det var Thomas Olsen som satte inn den avgjørende 3-2 scoringen. Da var det Vålerenga som spilte i overtall. Og Olsen var tilbake i laget etter å ha sonet sin ni lange kampers karantene fra seriespillet.

Etter dette lot ikke VIF seg provosere mer, de spilte hockey i stedet for å slåss. De viste at de kanskje er et av de best fysisk trente lagene i ligaen. Ylven fikk en stor sjanse til å punktere kampen, men alene med keeper satte han pucken rett i kroppen på Dahlberg.

Stresset oppsto kun i sluttminuttet da Frisk hadde seks mot fire på isen da de tok ut keeper 53 sekunder før slutt. Men Frisk klarte ikke å konsntrere seg om en strategi og et hardtarbeidende Vålerenga forsvarte territoriet foran keeper Steffen Søberg.

Dermed 1-1 i kamper og dramaet mellom disse to lagene fortsetter i Askerhallen onsdag kveld.

Vålerenga – Frisk Asker 3-2 (2-0, 0-2, 1-0) 1-1 i kamper.

Furuset Forum: 855 tilskuere

1. periode: 1-0 (8.01) Tobias Lindström (Filip Gunnarsson, Martin Laumann Ylven), 2-0 (14.48) Rasmus Juell (Gunnarsson, Mathias Trygg).

2. periode: 2-1 (29.23) Ryan Hayes (Oskar Nilsson, Jonas Berglund), 2-2 (35.05) Petter Kristiansen (Jimmy Andersson, Endre Medby).

3. periode: 3-2 (43.34) Thomas Olsen (Lindström, Rasmus Ahlholm).

Dommere: Tommy Søstumoen, Storhamar og Robin Berg, Stjernen.

Utvisninger: Vålerenga 13 x 2 min. og 1 x 10 min. Frisk Asker 11 x 2 min.

Lillehammer – Lørenskog 4-2 (2-0, 1-0, 1-2) 1-1 i kamper.

Kristins hall: 1382 tilskuere

1. periode: 1-0 (1.36) David Morley (Troy Rutkowski, Martin Ellingsen), 2-0 (2.24) Fredrik Dahl (Emil Nyhus).

2. periode: 3-0 (29.05) Morley (Stephan Vigier, Dag Morten Wehn).

3. periode: 3-1 (45.04) Villiam Strøm (Magnus Brekke Henriksen, Maxims Ponomarenko), 3-2 (48.27) Steffen Thoresen (Stefan Espeland, Alexander Larsson), 4-2 (59.10) Vigier (Stein Tore Midtsveen Bakken).

Dommere: Petter Bjerkan Bakken, Rosenborg og Owe Lüthcke, Ringerike.

Utvisninger: Lillehammer 6 x 2 min. og 1 x 10 min. Lørenskog 6 x 2 min.

Sparta Sarpsborg – Storhamar 2-5 (0-3, 0-0, 2-2) 1-1 i kamper.

Sparta amfi: 1922 tilskuere

1. periode: 0-1 (11.33) Mikael Zettergren (Erik de la Rose, Alexander Reichenberg), 0-2 (12.14) Zettergren (Joonas Rönnberg, de la Rose), 0-3 (12.53) Reichenberg (Mikkel Søgaard).

2. periode: Ingen.

3. periode: 1-3 (44.32) Christopher Henriksen (Eirik Børresen, Daniel Öhrn), 2-3 (53.57) Håkon Stormli (Didrik Svendsen), 2-4 (56.01) Joakim Jensen (de la Rose, Martin Blakseth Huse), 2-5 (59.35) Zettergren (Hampus Gustafsson).

Dommere: Tor Olav Johnsen, Manglerud Star og Marcus Wannerstedt, Vålerenga.

Utvisninger: Sparta Sarpsborg 5 x 2 min. og 1 x 10 min., Storhamar 4 x 2 min. og 1 x 10 min.

Stjernen – Stavanger 4-6 (2-1, 1-3, 1-2) 0-2 i kamper.

Stjernehallen: 1047 tilskuere

1. periode: 1-0 (3.36) Philip Rondahl (Anders Pedersen, Jesper Kolle Nipe), 1-1 (6) Mark Van Guilder (Dan Kissel, Daniel Bøen Rokseth), 2-1 (11.36) Mikael Resberg Mikalsen (Dan-Fredrik Nygård, Lasse Fjeldstad).

2. periode: 2-2 (20.38) Guilder (Kissel), 2-3 (22.33) Magnus Hoff (Guilder, Kissel), 2-4 (29.37) Spencer Humphries (Kissel, Rokseth), 3-4 (39.21) Andreas Heier (Niklas Bröms).

3. periode: 3-5 (50.57) Tommy Kristiansen (Humphries, Timothy Kunes), 4-5 (58.59) Bröms (Markus Karlsson, Robin Axbom), 4-6 (59.10) Guilder (Kristiansen).

Dommere: Robert Hallin, Jordal og Lars-Arve Kronborg, Lillehammer.

Utvisninger: Stjernen 6 x 2 min. Stavanger 5 x 2 min.

Gjenstående kamper: 8/3, 10/3 og 12/3, evt. 14/3 og 16/3.