Sport

Sjef med 26 damer til hjelp

Thorir Hergeirsson styrer mot EM-suksess med 26 damer i ryggen. Håndballjentenes sussebass har åpnet de feminine slusene og gjør storsuksess.

BUDAPEST: Hos svært mange EM-konkurrenter er det en dameslenger eller to. For øvrig har gubbeveldet nesten total styring.

- Hva med et kyss på kinnet?

- Det tar vi privat, spøker Mia Hermansson Högdahl til landslagstreneren idet han og mange av hans kvinnelige medhjelpere blir fotografert foran kveldens semifinaleoppgjør mot Sverige.

Nettopp Mia Hermansson Högdahl har en aktiv fortid som en av de beste svenske håndballspillerne gjennom alle tider.

- De er først og fremst med fordi de har personlige og faglige kvalifikasjoner, og ikke på grunn av kjønn. Jeg tror dette er sunt også i et herrelag om jeg hadde trent et slikt. Da ville jeg hatt med en kvinnelig dimensjon, sier Thorir Hergeirsson.

- Det er altfor få kvinner som trenere og i lederroller rundt lagene i toppidretten. Samtidig mener jeg at det er viktig med en mannsdimensjon i et kvinnelag. Balanse er viktig, sier han.

 

- Flott at de er her

- Det er utfordrende, krevende og givende å jobbe med et lag som skal være i verdenstoppen. Jeg tror kanskje at kvinner innimellom kan være flinkere enn menn til å observere stemninger og ta tak i ting tidlig, sier fysioterapeut Janne Oppheim Søllesvik.

Hun har meget tett kontakt med spillerne.

- Det er flott at damene er der. Noen ganger kan du for eksempel bare sette deg ned å snakke med fysioen selv om du ikke er skadd. Og du kan snakke om alt, sier Camilla Herrem.

 

Damelaget

Dette er den lange rekken av jenter som har bidratt inn mot og under EM i Ungarn og Kroatia:

Mia Hermansson Högdahl (assistenttrener), Janne Oppheim Søllesvik (fysioterapeut), Sylvi Fosso (massør), Wenche Halvorsen Stensrud (analyse), Toril Fiskerstrand (hovedleder), Grethe Ingels (lagadministrator), Britt Tajet Foxell (mental trening), Marit Breivik (assisterende toppidrettssjef), Anne Froholdt (lege) og Liv Hemmestad (idrettspedagogikk, coaching og ledelse).(NTB)

Mer fra Dagsavisen