Rosenborg herjet med Lillestrøm

(Lillestrøm - Rosenborg 0-5). Rosenborg fosser videre mot seriegull. På Åråsen søndag kunne seieren blitt betydelig større.

Av Jørgen Tjærnås

Serieleder Rosenborg tok en overlegen 5-0-seier over Lillestrøm på bortebane søndag. Kampen inneholdt det meste, inkludert tre straffespark, ett rødt kort, misbrukte kjempesjanser og høy temperatur.

Johan Lædre Bjørdal (2), Alexander Søderlund (2) og Pål André Helland scoret målene i det særdeles innholdsrike oppgjøret.

Det så lenge ut til å bli de misbrukte sjansers kamp. Men plutselig tok oppgjøret fyr like før pause.

Rosenborg hadde misbrukt flere store sjanser før Helland fikk fulltreff fra 25 meter etter 39 minutter. Kantspilleren, som fram til da hadde vært anonym, sendte trønderne i ledelsen.

Bjørdal-dobbel

Fem minutter senere doblet Johan Lædre Bjørdal ledelsen etter hjørnespark. Midtstopperen fikk stå helt alene og stange inn Hellands presise corner.

Fram til da hadde Rosenborg skapt flere store sjanser. LSK-keeper Arnold Origi leverte to gode redninger på forsøk av Tobias Mikkelsen og Søderlund, mens Fredrik Midtsjø lobbet ballen i tverrliggeren.

Bjørdal fjernet all tvil om hvor poengene skulle havne da han scoret etter en ny corner etter 74 minutter.

Tre straffer

Fire minutter senere ble Jonas Svensson lagt i bakken inne i straffefeltet, og toppscorer Søderlund trillet enkelt straffesparket i mål.

Det var ikke slutt med det. Tre minutter etter ble Søderlund lagt i bakken alene med keeper Origi. Simen Kind Mikalsen ble utvist, og straffesparket satte spissen selv lavt midt i mål slik at det endte 0-5.

Lillestrøm hadde da misbrukt et straffespark tidligere i omgangen. Fred Friday fikk et billig straffespark da han gikk i bakken inne i feltet like etter pause. Straffesparket diskuterte han seg fram til å ta selv, men utførelsen var svak, og skuddet gikk til side for mål.

Kampen var preget av høy temperatur og flere diskuterbare situasjoner. Både Søderlund og Friday ropte på straffe uten å få gehør hos dommer Svein-Erik Edvartsen.

Seieren gjør at Rosenborg fortsatt topper tabellen sju poeng foran Stabæk. Lillestrøm blir liggende midt på tabellen, åtte poeng over kvalifisering. (©NTB)

Lillestrøm – Rosenborg 0-5 (0-2)

Åråsen stadion: 8406 tilskuere.

Mål: 0-1 Pål André Helland (39), 0-2 Johan Lædre Bjørdal (44), 0-3 Bjørdal (74), 0-4 Alexander Søderlund (str. 77), 0-5 Søderlund (82).

Dommer: Svein-Erik Edvartsen, Hamar. Gult kort: Innocent Bonke, Malaury Martin, Lillestrøm. Rødt kort: Simen Kind Mikalsen, Lillestrøm.

Lillestrøm (4-2-3-1): Arnold Origi – Michael Timisela, Marius Amundsen, Simen Kind Mikalsen, Stian Ringstad – Innocent Bonke (Mohamed Ofkir fra 71.), Marius Lundemo – Jørgen Kolstad (Finnur Orri Margeirsson fra 83.), Imoh Fred Friday, Malaury Martin – Erling Knudtzon.

Rosenborg (4-3-3): André Hansen – Jonas Svensson, Holmar Örn Eyjolfsson, Johan Lædre Bjørdal, Jørgen Skjelvik – Mike Jensen, Ole Selnæs (Matthias Vilhjalmsson fra 19.), Fredrik Midtsjø – Pål André Helland (Yann-Erik de Lanlay fra 71.), Alexander Søderlund, Tobias Mikkelsen (Morten Gamst Pedersen fra 82.).