Rooney involvert i alle Everton-scoringene

(Everton - Swansea 3-1) Wayne Rooney var involvert i samtlige av Evertons mål i seieren mot Swansea i Premier League mandag. Hans avgjørende mål kom etter et feildømt straffespark.

Av Anders Møllersen

Det omdiskuterte straffesparket ble idømt Everton i det 73. minutt. Martin Olsson felte Jonjoe Kenny på kanten av 16-meteren, men mens reprisene viste at fellingen skjedde utenfor 16-meteren, pekte dommer Jonathan Moss på straffemerket.

Wayne Rooney, som misbrukte et straffespark i første omgang, gjorde ikke samme feil to ganger og satte ballen sikkert i mål til 3-1 i motsatt hjørne fra forsøk nummer én.

Det første forsøket fikk kapteinen like før pause. Aaron Lennon ble felt av Roque Mesa på klønete vis innenfor 16-meteren, og Rooney gjorde seg klar.

Straffebom

Swansea-keeper Lukasz Fabianski var imidlertid med på notene, og fikk slått ballen ut igjen i feltet via stolpen. På returen dukket, heldigvis for Rooney, Dominic Calvert-Lewin opp og satte inn utligningen til 1-1.

Det var nemlig Swansea som tok ledelsen på Goodison Park. En corner fra Tom Carroll ble spasert inn av en mutters alene Leroy Fer på bakre stolpe i det 35. minutt, ti minutter før Calvert-Lewin utlignet og startet Evertons snuoperasjon.

Det var Gylfi Sigurdsson som dro fram en perle da han skrudde inn 2-1 i det 64. minutt mot sin tidligere klubb. Det var Rooney som slo ballen ut til islendingen.

Bony ut med skade

Den ferske trepoengeren betyr at Sam Allardyce fortsatt er ubeseiret som Everton-manager i Premier League etter at han tok over etter Ronald Koeman i slutten av november. Everton står med fire seirer og et uavgjort på de siste fem kampene.

Swansea ligger på sin side helt nederst på tabellen. Waliserne fikk litt pusterom med seieren mot West Bromwich for to runder siden, men forrige seier i serien før det kom i midten av oktober.

Det var også dårlig nytt for Swansea at spissen Wilfried Bony måtte gå ut med skade etter kun fem minutter mot Everton. Ivorianeren kan være tvilsom til det særdeles viktige oppgjøret mot Crystal Palace lille julaften.

Engelsk eliteserie fotball mandag, 18. runde:

Everton – Swansea 3-1 (1-1)

Mål: 0-1 Leroy Fer (35), 1-1 Dominic Calvert-Lewin (45), 2-1 Gylfi Sigurdsson (64), 3-1 Wayne Rooney (str. 73).