Sport

Rekdal: Mer MIF i VIF

Kjetil Rekdal er imponert over hva Mjøndalen har fått til så langt. I ettermiddag håper han å sette en stopper for det.

Bilde 1 av 3

ULLEVAAL STADION (Dagsavisen): – Jeg er imponert over Mjøndalen. De har en innsats, en lagmoral og en spilleglede som vi gjerne skulle hatt mer av, sier Kjetil Rekdal.

I to kamper på rad har Mjøndalen slått tilbake etter å ha ligget under med to mål. Først mot Tromsø. Så mot Rosenborg.

– Det var ikke overraskende at de slo Rosenborg. Jeg bare ventet på at RBK skulle gå på en smell, fortsetter han.

SE OGSÅ: Fotballsnakkis med Mjøndalen-trener Vegard Hansen

Proffe

Mjøndalen-trener Vegard Hansen kan framstå som om han hele tida snakker laget sitt ned. Før Rosenborg-kampen sa han til Dagsavisen at hvis de fikk ett poeng på de neste tre kampene – mot Rosenborg, Vålerenga og Molde – ville det være mer enn han hadde kalkulert med.

– Mjøndalen prøver å framstå som om de tar ting litt på hæl’n. I virkeligheten er de veldig profesjonelle. De er modige, fyller på med mye folk, trøkker på og gir seg ikke, mener Rekdal.

Det er det han forventer å møte i ettermiddag.

Svinger

Et av kjennetegnene med årets utgave av Vålerenga har vært at de svinger mye i prestasjonene i løpet av de 90 minuttene en fotballkamp varer.

– Vi kan ikke fortsette fra å svinge fra fantastiske ti minutter til katastrofale ti minutter, sier han der vi står utpå Ullevaal-gresset som mer minner om et grønt stuegulv.

– Vi må legge lista høyt. Så får vi rive noen ganger for så å komme igjen.

– Toppnivået vårt er høyt, men vi bruker ofte for lang tid på å komme oss dit.

Les Kommentar: Bakgrunnen for 16.mai-festen: http://nyemeninger.no/alle_meninger/cat1001/subcat1033/thread311264/#post_311264

For lett

Kaptein Christian Grindheim har følgende forklaring på de store svingningene:

– Når vi tar ledelsen, føler vi at det hele går så lett. Da faller vi av. Vi må jobbe som vi gjør når vi ligger under. Da går vi i strupen på motstanderen, sier han til Dagsavisen.

– Mot Mjøndalen må vi ha stort tempo, ta raske innkast og være aggressive, for vi har mye løpsstyrke i laget vårt.

– Vi må krige når vi må krige. Der har vi ikke vært gode nok. Vi har falt for fort ut av strukturen, legger Kjetil Rekdal til.

– Vålerenga er et lag i utvikling. Dessverre har vi ingen spillere som kjenner landslagsnivået. Vi må ha flere spillere som er på hele tida. Men dette handler om mangel på kultur og erfaring.

Mer fra Dagsavisen