Sport

Real overvant sjokkstarten og er i finalen

(Atletico Madrid - Real Madrid 2-1, sammenlagt 2-4). Real Madrid er klar for mesterligafinalen i fotball og kan bryte en lang forbannelse. Onsdag ble det 1-2-tap borte mot Atlético Madrid i returkampen.

Av Sjur Natvig

Det ga 4-2 sammenlagt. Ingen klubb har klart å forsvare tittelen i mesterligaen siden omleggingen fra serievinnercupen i 1992-93-sesongen.

Nå er Real bare én seier unna å bryte mønsteret.

Det ble en frenetisk start for Atlético på hjemmebane. Det sto 2-0 etter bare 16 minutters spill. Saúl Ñíguez headet inn det første målet.

Så var det Antoine Griezmanns tur. Standfoten skled unna akkurat før han skulle skyte straffe. Dermed ble det en uønsket Panenka-variant. Ballen kom seg på et vis inn bak Real-keeper Keylor Navas til 2-0.

Mer enn det kunne ikke hjemmefansen be om på vel et kvarter. Skulle Atlético stå for et av tidenes comeback?

Svaret var nei, og kort før pause ble Atlético-håpet langt på vei borte.

Tryllet

Isco ordnet reduseringen til 1-2 etter flott forarbeid av Karim Benzema. Franskmannen var omringet av Atlético-spillere, men tryllet seg forbi tre stykker og serverte Toni Kroos. Tyskerens skudd ble reddet, men Isco satte inn returen. Bortemålet ga Real flere scoringer å gå på.

– Jeg spurte Benzema hvordan han greide det, og han vet det ikke engang selv, sa Real Madrid-trener Zinédine Zidane ifølge uefa.com.

– Jeg visste at vi kom til å få det vanskelig de første 25 minuttene, og de scoret to ganger. Vi fant oss selv igjen det siste kvarteret før pause og scoret et vidunderlig mål. Jeg er stolt av guttene, sa Zidane.

Atlético kom etter reduseringen aldri i posisjon til å true Madrid-storebroren skikkelig. Likevel forhindret Navas en mer dramatisk siste halvtime med en fantastisk dobbeltredning på avslutninger fra Yannick Carrasco og Kévin Gameiro.

Real Madrid har nå senket Atlético Madrid i mesterligaen fire ganger på like mange år. Atlético svarte på Real Madrids "Si meg hvordan det føles"-banner fra første kamp med "Stolt over ikke å være som deg", og etter returkampen ble Atlético-fansen igjen lenge for å synge i tordenværet og øsregnet.

Farvel

Før kampen ble 20 supportere og fem politifolk lett skadd etter sammenstøt utenfor Vicente Calderon-stadion.

Det ble også et europeisk farvel for arenaen som ble åpnet i 1966. Atlético flytter til en splitter ny stadion i løpet av sommeren.

Tirsdag vant Juventus 2-1 over Monaco hjemme, og det ga 4-1 sammenlagt for italienerne i den semifinalen. Finalen spilles i Cardiff pinseaften, lørdag 3. juni.

Det blir en spesiell kamp for Zidane, som har spilt for begge klubber.

– Juventus var svært viktig for meg i min karriere og ga meg mye, men jeg er trener for Real Madrid, som er mitt livs klubb. Det blir iallfall en fin finale, sa franskmannen. (NTB)

KAMPFAKTA

Atlético Madrid (Spania) – Real Madrid (Spania) 2-1 (2-1), sammenlagt 2-4

Mål: 1-0 Saul Niguez (12), 2-0 Antoine Griezmann (str. 16), 2-1 Isco (42).

50.000 tilskuere.

Real Madrid møter Juventus (Italia) i finalen i Cardiff, Wales 3. juni.

Dette er de ti siste vinnerne av Champions League:

2016: Real Madrid

2015: Barcelona

2014: Real Madrid

2013: Bayern München

2012: Chelsea

2011: Barcelona

2010: Inter

2009: Barcelona

2008: Manchester United

2007: Milan

Mer fra Dagsavisen