Sport

Rangers tapte første kvartfinale

(Ottawa Senators - New York Rangers 2-1). Mats Zuccarello bidro med en assist da New York Rangers møtte Ottawa Senators til første kvartfinaleoppgjør. Men det holdt likevel ikke, og Senators vant 2–1.

Av Marius Helge Larsen

Dermed inntar Ottawa ledelsen 1–0 i kvartfinalen i NHL-sluttspillet, som spilles over opp mot sju kamper. Erik Karlsson ble matchvinner med sin 2-1-scoring like før slutt.

Mats Zuccarello var ikke fornøyd etter det første kvartfinaleoppgjøret.

– Det var ikke bra nok i det hele tatt. Vi går i fellen deres. Det var dårlig innsats for å være ærlig. Vi skaper masse sjanser, men vi må forsvare oss litt bedre. Vi må være sikrere når vi har pucken i laget. Vi kan ikke gi den vekk hele tiden, sier Zuccarello til  TV 2.

Målløs førsteperiode

Etter en målløs første periode var det Rangers' Ryan McDonagh som satte inn kampens første mål, sju minutter ut i andre periode. Han fikk pucken servert av Zuccarello et godt stykke fra mål og sendte den rett i nettet.

Mot slutten av andre periode utlignet Ryan Dzingel for hjemmelaget. Deretter så det lenge ut til at det skulle gå mot ekstraomganger, men nærmere 16 minutter ut i tredje periode satte svenske Erik Karlsson det avgjørende målet for Senators.

– Med tanke på det høye antallet skudd vi hadde på mål så fortjente vi at ett gikk inn, sa Karlsson etter kampen.

Ottawa-laget var svært skuddvillige mot Zuccarellos lag, mens Karlssons landsmann i New York Rangers-målet sto til tider som en vegg.

God Lundqvist

Henrik Lundqvist noterte seg nemlig for 41 redninger totalt i kampen, men da Karlsson skjøt fra nærmest død vinkel ble keeperen blokkert og fikk pucken i hjelmen før den gikk i mål.

– Jeg spilte mitt spill og gjorde det riktige før det slutter med en situasjon der du ikke ser pucken og du venter på den i stedet for å være litt mer aktiv, sa Lundqvist om 2-1-scoringen til Karlsson.

Zuccarello var på isen i 17 minutter og 57 sekunder i løpet av kampen. Neste kamp i best av sju-serien spilles natt til søndag.

– Vi må reise oss hele gjengen. Vi må spille bedre enn hva vi gjorde i dag. Henke står på hodet og er utrolig bra. Sånne mål kommer i ny og ne. Det er ikke noe å gjøre med det, sier Zuccarello. (NTB)

Mer fra Dagsavisen