Rangers raknet i sluttminuttene

New York Rangers var på vei mot en viktig seier i NHL-sluttspillet, men slapp inn to mål i sluttminuttene. I forlengningen vant Ottawa Senators 6-5.

Av Fredrik Ljone Holst

Jean-Gabriel Pageau sørget nesten egenhending for at Ottawa snudde kampen. 24-åringen scoret fire av hjemmelagets fem mål, og han sto bak oppgjørets tre siste.

Rangers ledet 5-3 med godt under fire minutter igjen å spille, men det stoppet ikke Pageau. Mats Zuccarello og co. har dermed presset på seg foran tredje kamp på hjemmeis i Madison Square Garden tirsdag. Den bør Rangers vinne om det fortsatt skal være liv i lagets Stanley Cup-drøm.

– Du kan tapte to kamper på rad i et kappløp om fire seirer. Så lenge du ikke taper fire, henger du fortsatt med. Nå er nøkkelen at vi gjør jobben på hjemmebane, sa Rangers-stjernen Derek Stepan, ifølge  nhl.com.

«Senatorene» fra den canadiske hovedstaden hadde allerede et overtak på Rangers etter å ha vunnet den første kampen i NHL-kvartfinalen, som spilles som best av sju.

Ottawa hadde også fordelen av å spille på hjemmebane lørdag kveld.

Grabner åpnet

Likevel var det Rangers som først fikk nettkjenning, da Michael Grabner satte inn 1-0 etter drøyt fire minutters spill. Ti minutter senere utlignet Pageau, som virkelig skulle komme til å prege kampen.

I andre periode festet Rangers grepet med scoringer av Chris Kreider og Derek Stepan før Marc Methot reduserte for vertene. Etter nesten 16 minutter sørget Brady Skjei for 4-2 til gjestene fra New York.

Mark Stone reduserte for Ottawa etter bare halvannet minutt av den siste perioden, men kort tid etterpå sørget Skjei for at Rangers igjen hadde en tomålsledelse.

Klokken tikket mot det som så ut til å bli en grei Rangers-seier, men så meldte Pageau seg for alvor igjen. Med drøyt tre minutter igjen av kampen reduserte han til 4-5, og da det bare var så vidt over ett minutt igjen å spille, scoret han igjen.

Han sørget dermed for utligning 5-5 og for at kampen gikk til forlengning.

Langvarig

En hel 20 minutters periode med forlengning ga ikke noe resultat, men snaut tre minutter ut i den andre forlengningsperioden var det nok en gang Pageau som var sist på pucken.

Med sitt fjerde mål for kvelden sørget han nærmest egenhendig for at Ottawa har vunnet to av to kamper mot Rangers i sluttspillet.

– Pageau var god i kveld, men jeg spilte ikke godt nok. Jeg må gjøre en ekstra redning på slutten der. Det er det som er jobben min, sa Rangers' svenske målvaktstjerne Henrik Lundqvist selvkritisk.

Mats Zuccarello fikk drøyt 27 minutter på isen lørdag, men noterte seg verken for scoring eller assist denne gangen.