Fotball

«Perry» hentet inn som assistent for Lagerbäck

Tidligere U21-landslagssjef Per Joar Hansen (51) blir assistent for fotballherrenes landslagssjef Lars Lagerbäck.

Av NTB

Hansen, som også har trent lag som Rosenborg og Aalesund, signerte kontrakten tirsdag, opplyser Norges Fotballforbund.

Dermed tar han assistentrollen inn mot VM-kvalifiseringskampen borte mot Nord-Irland 26. mars.

– For meg var det en stor tillitserklæring å bli spurt av Lars og Nils Johan (Semb, toppfotballsjef) om å bli med på laget. Dette er en spennende utfordring som det hadde vært svært vanskelig å takke nei til, sier Hansen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

U21

Han ledet Norges U21-landslag til EM i 2013, da med flere av dagens A-lagsspillere på laget.

– Jeg kjenner Perry fra hans tid i Sverige, og jeg er veldig glad for at vi nå har landet på denne løsningen. Han er en assistenttrener som vil passe meg bra, hans personlighet er ikke så lik min, og det blir bra for dynamikken i gruppen. Det har også vært veldig viktig for meg å få inn en norsk assistenttrener som kjenner norsk fotball og den norske kulturen bedre enn meg, sier Lagerbäck.

Hansen starter i jobben allerede onsdag. Toppfotballsjef Nils Johan Semb sier at spillerobservasjoner i både inn- og utland blir blant assistenttrenerens viktigste oppgaver.

– Vi har fått et sterkt team som kjenner hverandre fra før, og som jeg er trygg på vil utfylle hverandre godt. NFF er svært tilfreds med trenerapparatet vi har fått på plass på herrelandslaget, sier Semb.

Les også: Drillo har regnet på det: 10 prosent sjanse for VM

Tynt VM-håp

Den svenske suksesstreneren Lagerbäck overtok som landslagssjef 1. februar, og dermed blir Nord-Irland kampen også hans debut.

Norges sjanse til å nå fotball-VM i 2018 er liten etter kun én seier på fire kamper i kvalifiseringen så langt. Håpet er at Lagerbäck og Hansen kan snu trenden.

– Jeg ser fram til å jobbe med Lars og dra lærdom av hans vanvittige erfaring og kompetanse. Han er en av Europas mest suksessrike landslagstrenere, og jeg gleder meg til å se hva vi kan gjøre sammen med Norge, sier «Perry».

Mer fra Dagsavisen