Sport

På trynet ut av cupen

Kjetil Rekdal garanterte cupbomber i andre runde. Men ikke på Gjøvik. Så feil kunne han ta. Herman Stengel var langt nede etter kampen. Flau og ydmyket.

For da overtidsminuttene rant ut på Gjøvik stadion i går kveld, sto VIF-laget i en gjørme av ydmykelse. For hvem hadde slått dem? Gjøvik/Lyn som har innledet serien med tre strake tap i 2. divisjon og 1–7 i målforskjell.

Dermed er cupen over for Vålerenga enda en gang mot et 2. divisjonslag i andre runde.

• Det samme skjedde i 2012 mot Kjelsås.

• Det samme skjedde i 2011 mot Tønsberg.

Og en blytung reise tilbake til hovedstaden kunne begynne.

En hovedstad som har ingen lag i tredje runde i NM. Grorud er siste mulighet.

Les også kommentaren: Cup-fellene

En dødball

Vålerenga gjorde sju bytter fra startlaget mot Lillestrøm søndag, men det forklarer ingenting. Det var nok av kvalitet i laget til å hamle opp med vertskapet. Men det skremmende var at Vålerenga nesten ikke skapte sjanser heller. Det var tafatthet satt i system.

– Gutta vet at de må prestere og skjønner at det får konsekvenser om de ikke gjør det. Det gjelder oss i trenerteamet også. Vi kan ikke fronte en spillergruppe som ikke gir alt når det gjelder, sa en sint Kjetil Rekdal til NTB i går kveld.

Markus Naglestad heter dagens helt ved Mjøsa. Frisparket Gjøvik/Lyn fikk etter 61 minutter sendte han presist over muren og inn i hjørnet til VIF-keeper Michael Langer.

Da skulle man tro hjemmelaget la seg bakpå. Neida.

De føk rett i strupen på VIF igjen og fikk corner i første angrep.

Vålerenga prøvde å samle seg, Daniel Braaten tok over kapteinsbindet og spissplassen, men Gjøvikforsvaret pakket igjen så godt de kunne.

Og det var mer enn godt nok.

Hovis dom

– Det var et fryktelig tamt VIF-lag. Det eneste de skapte kom etter lange innkast og noen dødballer, sa Hovi til Oppland Arbeiderblad.

– Vi var veldig bevisste på at vi ikke skulle ta lett på denne kampen. Så skjer dette her. Det er helt fryktelig, sier han til OA.

– Vålerenga har nesten fått for vane å tape for 2. divisjonslag. Fem av elleve sesonger jeg spilte i VIF røk vi ut for 2.-divisjonslag, sier Freddy dos Santos, på plass på Gjøvik for TV 2.

Les også: KFUM ut av cupen med et glis

Mer fra Dagsavisen