Sport

Opptur for Martial da United vant igjen

Anthony Martial fikk en etterlengtet opptur da han bidro til at Manchester United tok en oppskriftsmessig hjemmeseier med 2–0 mot Watford. West Ham mistet sin seier i sluttminuttet.

Av Bernt Harald Dysthe Brennevann og Eivind Brennhovd Holth

Den unge franskmannen har vært inn og ut av laget til manager José Mourinho denne sesongen og har selv måttet avkrefte at han er på vei bort fra klubben på sosiale medier. I hjemmekampen mot Watford var 21-åringen tilbake i startoppstillingen for første gang på nesten én måned. På Old Trafford markerte han seg med både målgivende og scoring, da Manchester United ble det første laget i Premier League til å nå 2000 poeng.

Martial spilte Juan Mata på åpent mål etter en drøy halvtime og scoret selv 2-0 med en fin soloprestasjon etter hvilen.

– Martial fortjener sjansen. Han har jobbet hardere enn noen gang de siste to ukene, sånn som jeg ønsker – i det stille, men hardt, sa Mourinho etter kampen, ifølge BBC.

Manchester United har fortsatt ikke tapt i Premier League siden nederlaget for Chelsea på Stamford Bridge i slutten av oktober. Laget er enn så lenge fortsatt med i kampen om en topp fire-plassering.

– Vi var nødt til å vinne. 16 kamper uten tap er en fantastisk rekke, men det ville vært perfekt med et par uavgjort færre på hjemmebane. Det var en vanskelig kamp og en viktig seier for oss, sa Mourinho.

Mata-mål

Mot Watford beleiret Mourinhos mannskap gjestenes banehalvdel i større og større grad helt til Matas scoring skapte ro i rekkene. Martial slo ballen inn foran mål, der spanjolen flikket inn 1-0 fra kort hold.

– Vi spilte briljant de siste 10-15 minuttene før scoringen. Målet var nødt til å komme, mente Mourinho.

Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba og Henrikh Mkhitaryan hadde alle flere forsøk i første omgang, men det ble med ettmålsledelse til pause.

Da timen var spilt gjorde Martial alt selv og driblet seg inn i Watfords målgård fra sin venstrekant. Skuddet fra seks-sju meter gikk inn i korthjørnet til Heurelho Gomes.

Watford-sjanser

Med 2-0 var det ingen tvil om hvor poengene skulle ende opp, selv om Watford etter hvert våknet til liv og spilte seg til flere gode sjanser.

David de Gea reddet et langskudd fra Mauro Zárate på stillingen 1-0, mens innbytter Daryl Janmaat burde redusert da han ble spilt fri foran mål etter flott forarbeid av M'Baye Niang.

– Vi er et lag som ikke scorer mange mål, så det er viktig å holde nullen. Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen, sa Mourinho.

Ibrahimovic kunne fått sitt mål i sluttminuttene, men kopierte Janmaat i sitt forsøk på å finne nettmaskene på et innlegg fra Mkhitaryan.

West Ham mistet seieren

West Ham-manager Slaven Bilic kastet en mikrofon i bakken og hudflettet deretter dommer Michael Oliver etter at West Bromwich utlignet til 2-2 på overtid.

Mye tydet på at West Ham skulle gi hjemmefansen en etterlengtet opptur etter det småpinlige firemålstapet for Manchester City i forrige seriekamp på London Stadium. Manuel Lanzini ga laget ledelsen i sluttminuttene, men en scoring av Gareth McAuley fire minutter på overtid kostet Slaven Bilics lag to poeng.

I frustrasjon kastet den rasende West Ham-manageren en mikrofon som sto ved sidelinjen i bakken etter 2-2-scoringen. Etter kampen uttrykte Bilic sin misnøye med dommer Oliver.

– Jeg har roet meg ned de siste årene, men jeg klarer ikke å komme over dette. Følelsen er fryktelig. Det er ikke personlig, men dømmingen var forferdelig. Jeg kommer ikke til å snakke med ham (dommeren) – hva er poenget? Han vet at jeg synes han er en god dommer, og derfor skjønner jeg ikke hva som skjedde i dag, sa Bilic, ifølge BBC.

– Jeg er den første til å si at det er vanskelig for dommerne med tempoet i spillet, men du kan ikke ende opp med å gjøre feil i alle avgjørende situasjoner, som det var mange av. Du kan leve med én, du kan leve med to, men ikke med så mange.

– Jeg ser ikke ingen grunn til at jeg skal bli straffet. Jeg har blitt straffet nok i mine øyne.

Før den dramatiske avslutningen sendte Nacer Chadli West Bromwich i ledelsen før Sofiane Feghouli utlignet for London-laget. West Ham faller til 10.-plass på tabellen. West Bromwich ligger to plasser over.

Håvard Nordtveit satt på benken hele kampen for West Ham.

Southampton-seier

Everton og Romelu Lukaku maktet på sin side ikke å følge opp forrige helgs eventyrlige 6-3-seier mot Bournemouth. I Middlesbrough fikk lagene ett poeng hver med 0-0.

Sunderland var tilbake til gamle synder lørdag med et forsmedelig 0-4-tap for Southampton. Italienske Manolo Gabbiadini, som kom til klubben i januar, scoret de to første målene før pause, mens et selvmål av Jason Denayer og en scoring av innbytter Shane Long sørget for en solid Southampton-seier.

– En massiv seier for oss. Vi har vært litt ute å kjøre i det siste, og det har vært mye frustrasjon. Vi fortjente de tre poengene, sa Saints-kaptein Steven Davis, etter det som var lagets annen seier på de siste åtte kampene i Premier League.

Nedrykksstrid

Mannskapet til David Moyes imponerte med en sterk 4-0-seier mot Crystal Palace forrige serierunde og kunne avansert på tabellen med poeng, men ligger fortsatt på jumboplass etter nederlaget.

– Vi spilte ikke like godt som vi gjorde i forrige uke. Vi gjorde noen defensive feil, sa Moyes.

– Denne kampen er borte for oss nå. Vi må vinne noen kamper hvis vi skal ha et håp om å holde oss, så enkelt er det.

I bunnen av Premier League sliter også Crystal Palace, som har like mange poeng som Sunderland etter at også de tapte sin kamp lørdag. Joe Allen scoret oppgjørets eneste mål da Stoke vant 1-0 på hjemmebane. (NTB)

KAMPFAKTA

Engelsk eliteserie fotball lørdag, 25. runde:

Arsenal – Hull 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Alexis Sánchez (34), 2-0 Sánchez (str. 90).

59.962 tilskuere.

Rødt kort: Sam Clucas (90), Hull.

Omar Elabdellaoui spilte 66 minutter og Adama Diomandé spilte 12 minutter som innbytter for Hull.

Liverpool – Tottenham 2-0 (2-0)

Mål: 1-0 Sadio Mané (16), 2-0 Mané (18).

53.159 tilskuere.

Manchester U.– Watford 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Juan Mata (32), 2-0 Anthony Martial (60).

75.301 tilskuere.

Middlesbrough – Everton 0-0

31.496 tilskuere.

Stoke – Crystal Palace 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Joe Allen (67).

27.007 tilskuere.

Sunderland – Southampton 0-4 (0-2)

Mål: 0-1 Manolo Gabbiadini (30), 0-2 Gabbiadini (45), 0-3 Jason Denayer (selvmål 88), 0-4 Shane Long (90).

39.931 tilskuere.

West Ham – West Bromwich 2-2 (0-1

)

Mål: 0-1 Nacer Chadli (6), 1-1 Sofiane Feghouli (63), 2-1 Manuel Lanzini (87), 2-2 Jonny Evans (90).

56.983 tilskuere.

Håvard Nordtveit var ubenyttet reserve for West Ham.

Mer fra Dagsavisen