Sport

Opp til kvalplass

De fleste såkalte eksperter dømte Stabæk rett ned før fjorårssesongen. De tok feil.

Stabæk endte på en imponerende niendeplass og scoret flere mål på bortebane enn både Molde og Odd.

I år sender vi dem opp til kvalplass. For som trener Bob Bradley sier det: Stabæk befinner seg på samme sted som ved starten i fjor. Foran denne sesongen har de mistet så godt som et helt fotballag. Mest merkbart blir nok savnet av Franck Boli og Fredrik Brustad. Den duoen sto for 23 av Stabæks totalt 44 scoringer. At de nå har solgt Anders Trondsen til Sarpsborg, betyr også et tap.

Signalene som trener Bob Bradley har kommet med, vitner ikke akkurat om indre harmoni. Han har luftet sin frustrasjon over tingenes tilstand. Blant annet etterlyser han en klar visjon som forteller hvor klubben vil. For noen år siden manglet det ikke på visjoner hos de «blaa». Tvert om var de noen ganger i overkant. Bradley har også spredd usikkerhet om hvor lenge han blir i klubben. I fjor var han garantisten for at laget var svært godt trent og like godt organisert.

Foran denne sesongen har Stabæk hentet inn russiske Evgeni Kirisov til en venstrebackposisjon. Han har både et stort tempo og god pasningskvalitet. På midtbanen har de et par hardtarbeidende karer i Giorgi Gorozia (scoret mot Sarpsborg i siste treningskamp, 2–2) og Cole Grossman. Men på Stabæks hjemmesider står det ikke oppført noen spiss. Da haster det 12 dager før seriestart.

Vi tror Start styrer unna både direkte nedrykk og kvalikkamp. I går tippet vi Bodø/Glimt til direkte nedrykk. Da styrket det både det tipset, og tipset om at Start holder seg, ved at Start sist helg slo nettopp Jan Halvor Halvorsens gutter hele 6–0. Problemet til Start er at de både har en tynn stall og en tynn økonomi. Men de har en sterk førsteellever, anført av 16-åringen Kristoffer Ajer. Han har allerede framstått som en lederskikkelse og er pekt ut som eliteseriens yngste kaptein. Men Start må tette igjen bakover. 60 baklengsmål holder neppe denne sesongen.

Mer fra Dagsavisen