Sport

Om seieren over et kinesisk kjøpelag og spiss fra Bergen

(Hebei China Fortune - Vålerenga 1-3). De som lurer på hvordan Vålerenga vil se ut i år, har snart svaret. Mot et merkelig kinesisk kjøpelag avtegnet VIFs førsteellever seg. Men med sterke folk på benken. Og Bård Finne på trening fra neste uke.

Bilde 1 av 2

KOMMENTAR: Det laget Vålerenga startet med på Marbella fredag, er per i dag første-elleveren. Og vi fikk se Vålerenga dominere totalt mot et lag som er et produkt av den nye milliardsatsingen i kinesisk fotball. Tidligere Manchester City-manager Manuel Pellegrini har fått et ukjent antall millioner for å bygge et nytt lag. Etter pause kom noen av kvalitetene fram. Men før pause var det bare VIF.

Mest interessante konklusjoner før pause: Stopperparet Jonatan Tollaas Nation og Markus Nakkim slapp knapt til en eneste sjanse. Robert Lundtsröm scoret et frekt mål og viste enda mer offensive kvaliteter. Ghayas Zahid og Moa Abdellaoe skaper mye sammen og Simen Juklerød passer flott inn i Ronny Deilas framoverrettede stil. Her var det ikke plass til mange prøvespillere.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

lLes også: Bård Finne klar for Vålerenga

For de beste erstatterne etter pause kom fra egne rekker. Duoen Rasmus Lindkvist og Ernest Agyiri kom inn og skapte to store sjanser ved bruk av fart og presisjon. Bare en god kinesisk keeper stoppet avslutningene. Og helt til slutt kom Herman Stengel inn for Christian Grindheim, og Stengel slår de suveret best hjørnesparkene. I slutten av kampen kunne både Agyiri og Moa satt nummer fire og fem.

Er det så bare rosenrødt? Neida. Da VIF valgte en annen tilnærming etter pause i de 18 varmegradene i Marbella, åpenbarte det seg svakheter særlig på dødballer i mot. Kineserne fikk over ti cornere etter pause og flere av dem endte i hyperfarlige avslutninger. Men keeper Marcus Sandberg bekreftet at han er til å stole på og ved en anledning reddet Robert Lundstrøm på streken.

Pellegrinis menn er nærmere seriestart enn VIF og lagets beste spillere skal tjene opp mot 140 millioner kroner i året (!). Hva manageren får, er uvisst. Brasilianske Hernanes satte inn et straffespark få skjønte hvorfor han fikk, aller minst Markus Nakkim. Og Lavezzi med rik bakgrunn fra italiensk liga, viste fram noen langskudd som sved. Men det er ikke utvikligen av Kinalaget vi er mest opptatt av.

For det blir stadig mer synlig hva VIF øver på: Høyt og aggressivt press. Spurting, ikke jogging. Og tidlige innlegg fra kantene. Mye av dette så vi før pause. Men mye mindre etter. Det som er synlig er at Vålerenga er i utvikling. I neste uke kommer Bård Finne, en av mange norske spillere som har sett veldig lovende ut her hjemme, for så å stagnere ute i Europa. Det skjedde med han i Tyskland. Da kan det være fornuftig å finne et sted for å restarte seg selv, og da er neppe Ronny Deila og Vålerenga noe dårlig valg. Og det øker konkurransen i Vålerenga. Klubben er i utvikling. Og den er ganske spennende å følge.

KAMPFAKTA

Hebei China Fortune - Vålerenga 1-3 (1-2).

Mål: 0-1 Robert Lundstrøm (17), 0-2 Moa Abdellaoue (25), 1-2 Hernanes (28 straffe), 1-3 Moa Abdellaoue (Moa Abdellaoue).

Gult kort: Markus Nakkim, VIF.

VIF startet slik: Marcus Sandberg - Robert Lundström, Jonatan Tollaas Nation, Markus Nakkim, Ivan Näsberg - Christian Grindheim, Magnus Lekven, Ghayas Zahid - Simen Juklerød, Moa Abdellaoue, Magnus Grødem.

Mer fra Dagsavisen