Sport

Nytt VM-sølv til Johannes Thingnes Bø

Johannes Thingnes Bø gikk inn til sølv på fellesstarten i skiskytter-VM. Det var hans tredje sølvmedalje i mesterskapet. Tyske Simon Schempp vant.

– Det var bare å kjøre på fra start. Jeg hvilte meg litt da jeg tok igjen Eder før mål. Så kjørte jeg på i avslutningen, sa Johannes Thingnes Bø til NRK.

– Nå er jeg sølvgutten, konstaterte han smilende.

Østerrikske Simon Eder tok bronsen. Han ble spurtslått av Bø.

Tidligere har Johannes Thingnes Bø tatt sølv på sprinten, jaktstarten og nå på fellesstarten hvor han var tittelforsvarer. Det var Norges fjerde medalje i VM i Hochfilzen.

Ville ikke dra

– Taktikken var at jeg ikke skulle dra en meter. At det var skytingen som skulle bestemme. Da jeg så Bailey ute i løypa på sisterunden så jeg muligheten, sa Johannes Thingnes Bø til NRK.

– Jeg skjøt veldig bra. Jeg hadde en treningsøkt under innskyting og gjorde unna bommingen der. Jeg hadde tatt Schempp hvis jeg hadde truffet på siste, sa han.

– Men ja, nå er jeg fornøyd, sa Bø.

Brødrene Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø kom fra det uten strafferunder på de to første liggende skytingene.

Yngstebror Bø skjøt feilfritt på første stående, mens eldstemann Bø måtte ut i en runde. På den siste avgjørende skytingen måtte altså Bø ut i en strafferunde. Schempp og hjemmehåpet Eder var feilfrie sammen med amerikanske Lowell Bailey. Bailey ble derimot lett match for Bø i sporet. Også Eder ble tatt igjen etter en fantastisk sisterunde av nordmannen.

Stolt

Tarjei Bø endte på 14.-plass på fellesstarten i de østerrikske løypene.

– Bom på hver av de stående skytingene. Da var det ingen sjanser, sa eldstebror Bø.

– Men jeg er stolt av lillebror i dag, la han til.

Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen måtte ut i en strafferunde hver på første skyting og doblet etter den andre. Løpet var dermed fullstendig ødelagt for de to.

Bjørndalen endte til slutt på 23.-plass med sine tre runder, mens Svendsen ble nummer 28 med hele fem bom.

(NTB)

Mer fra Dagsavisen