Sport

Ny stor nedtur for Kjelsås

(Oppsal-Kjelsås 3-1). Noe er alvorlig galt i Kjelsås. Èn ting er at laget taper kamper, en annen sak er måten de gjør det på. For Oppsal peker pila motsatt vei.

Bilde 1 av 3

Av Per Erik Moen

TRASOP KUNSTGRESS (Dagsavisen). Kjelsås sleit stort før ferieoppholdet, og avsluttet vårsesongen med 0-4 hjemme mot Finnsnes.

Da høstsesongen startet lørdag ettermiddag, så det helt greit ut i ti minutter. Men dessverre bortimot helsvart de siste 80. Med noen få unntak.

Ett av dem heter Martin Fasting, som gjorde manns jobb på høyrekant. Kaptein Anders Osmunddalen skal også ha for mer enn oppmøtet med tidvise gode forsøk på å samle troppene, samt vilje til å fighte.

Men, som lag, hang ikke Kjelsås sammen i det hele tatt.

Følg Dagsavisen på

og

!

All ære til Oppsals unggutter. Vi glemmer dere ikke, men akkurat nå er det vel så oppsiktsvekkende hvor svake Kjelsås er, som det er herlig positivt å se unggutta i Oppsal gi alt i samtlige sekunder av hver kamp, og jevnt og trutt plukke poeng.

Kjelsås´trener Eivind Kampen så ut som en slagen mann etter kampslutt. Han ble stående lenge ute på banen, hvor han snakket lenge med personer i eget støtteapparat. Han formidlet å ha sett det samme som Dagsavisen, og medgir at det ser blytungt ut akkurat nå.

Fasting lyspunkt

- Det var som om marerittet fra 0-4-kampen hjemme mot Finnsnes 10. juli preget oss fremdeles. For mange av spillerne fikk aldri senket skuldrene. Likevel mener jeg vi skapte nok sjanser til at vi kunne fått med oss noe herfra, sier Eivind Kampen til Dagsavisen.

Kjelsås var altså med i ti minutter, og tok da også ledelsen ved Jesper Solli etter sju minutters spill.

Kjelsås hadde fått frispark fra omlag 20 meters hold. Solli, Simen Stamsø-Møller og Anders Osmunddalen så ut til å legge en slagplan. Stamsø Møller løp vekk fra ballen, Osmunddalen løp over den, og Solli skjøt den inn i nettmaskene.

Oppsals keeper Mathias Eriksen Ranmark tar vanligvis slike frispark, som kom i hjørnet, men som ikke var så hardt at det burde fått passere.

Nevnte Oppsal keeper sto ellers bunnsolid ut kampen.

Alt hadde sett annerledes ut for Kjelsås hvis lagets beste spiller, Martin Fasting hadde fått kjenne nettsus da han knallet til fra skrått hold etter 13 minutter. Men nevnte Oppsal-keeper Eriksen Ranmark, hadde bestemt seg for å stenge buret etter 0-1, og var fint med ved stolpen og avverget ny Kjelsås-scoring.

Tre før pause

Oppsal har et ungt mannskap, flere av dem kjenner hverandre fra de gikk i barnehagen, og har gått gradene sammen i klubben. Én for alle - alle for én. Likevel trekker vi fram et par enkeltpersoner. Ryan Doghman er ett av navnene. For ett talent! Han dundrer vanligvis inn scoringer fra sin spissplass. I går nøyde han seg med å spille lagkameratene gode og i scoringsposisjoner.

1-1 kom etter 20 minutter. Doghman hadde hatt et praktfullt raid, hvor han distanserte Kjelsås-spillerne, hele tiden med ballen limt til støvelen. Skuddet var hardt, men Kjelsås-keeper Erik Siversten var med, men returen scoret Adrian Fritzøe Østman på.

Så scoret Oppsal to goaler til før pause. Mot et Kjelsås-lag som ikke likner noe av det vi har sett av dem de senere sesongene.

Nå startet de noe bedre igjen i 2. omgang, for så å falle dramatisk sammen.

Når det er så som så med innsatsen, når avstanden mellom lagdelene er stor, og når press på ballfører er dårlig, så er sultne Oppsal-gutter mer enn gode nok til å ta kommandoen og vinne slike kamper.

Kapteinen ute

Slik Dagsavisen ser det, er det tre hovedgrunner til at Kjelsås ligger under streken, og per i dag er i overhengende fare for å bli et 3. divisjonslag neste sesong.

*Eivind Kampen har noen dilemmaer som Kjelsås-trener. Ett av dem heter Simen Stamsø-Møller. Han scoret 20 forrige sesong, og er - når han er i toppform - en av avdelingens bedre spillere. Denne sesongen er ikke Stamsø-Møller i nærheten av noen toppform. Han prioriterer jobben som kommentator i TV2, med full velsignelse fra ledelsen. Noen kamper spiller han, andre kamper ikke, for da er han på jobb for hovedarbeidsgiveren.

Hva gjør det med spillergruppa. Å ha en spiller som kommer og går som han vil. Plutselig er han ikke på treningsfeltet, der mønstrene før kampene skal drilles. Vi påstår på ingen måte at dette er et diskusjonstema i klubben, det aner vi ikke. Men, det bør kanskje bli det.

*Årsak nummer to til nedturen, heter Espen Frøystveit. 33-åringen har måttet legge opp, grunnet ryggskade. Han var kaptein på laget, men har slitt med skader gjennom hele sesongen. Da han var skipper på skuta, var det en langt mer sammensveiset gjeng vi så. Kjelsås har mistet lagføreren sin.

* Punkt tre: Stian Pettersen. Som forlot klubben før sesongen, for å bli KFUM-spiller. Lynvingen etterlot seg et hull ingen har hatt evnen til å fylle.

Ett lyspunkt

Disse tre spillerne sto bak 2/3-deler av alle Kjelsås´ scoringer forrige sesong. Den slagkraften er borte.

Hvorfor trener Eivind Kampen har valgt å sette keeper Terje Kirsebom på benken til fordel for Erik Sivertsen, vet vi ikke. Ei heller hvorfor ikke Julian Stamsø-Møller fikk starte. Det vi vet, er at rutinerte Kirsebom har bragt ro inn i bakre rekker ved sin tilstedeværelse tildligere.

Og at Julian er en offensiv kraft, vi ikke så noe av mot Oppsal.

Lyspunktet for det hardt pressede Kjelsås-laget i går, var innhoppet til Colin Nkee-Ngelingo. Han har tidligere spilt for blant andre Strømsgodset, men la opp for tre år siden. I vinter kom han til Kjelsås og spurte om å få være med.

Klubben har gitt ham tid til å fjerne kilo og hente tilbake kondisjon. Og hans innhopp i går - spilte de siste 21 minuttene- viste at han har dette nivået inne og vel så det.

Kjelsås møter formsterke Harstad borte i neste kamp.

2. DIVISJON MENN AVD. 1

Alta – Senja 5 - 2
Oppsal – Kjelsås 3 - 1
Ullern – Skeid 1 - 1
Tromsdalen 14 12 2 0 37 - 7 38
Finnsnes 14 9 4 1 28 - 10 31
Skeid 15 8 4 3 31 - 16 28
Grorud 14 8 2 4 33 - 19 26
Follo 14 7 3 4 24 - 17 24
Alta 15 7 2 6 31 - 22 23
Oppsal 15 6 5 4 22 - 20 23
Kjelsås 15 5 4 6 15 - 20 19
Harstad 14 4 4 6 26 - 31 16
Senja 15 4 4 7 20 - 27 16
Stabæk 2.-lag 14 4 2 8 17 - 27 14
Ullern 15 2 4 9 14 - 32 10
Tromsø 2.-lag 14 3 1 10 17 - 37 10
Mo 14 1 1 12 14 - 44 4

Mer fra Dagsavisen