Ny nedtur for Liverpool

(Liverpool - Burnley 1-1). Liverpool måtte slå Burnley for ikke å tape terreng i toppstriden, men "The Clarets" holdt Jürgen Klopps mannskap til 1-1 på Anfield.

Av Jørn Henriksen Skjærpe

– Vi forsvarte oss utrolig bra. Alle på laget kjempet det de kunne, så jeg mener vi fortjente et poeng til slutt, sa Burnley-keeper Nick Pope etter kampslutt, ifølge  BBC.

– Jeg er ikke glad. Jeg er sint på grunn av resultatet, men fornøyd med prestasjonen. Vi dominerte, vi spilte bra. Men vi maktet bare å score én gang, sa en skuffet Jürgen Klopp.

Burnley var under sterkt press nesten hele matchen, men kunne likevel reise fra Merseyside med ett poeng i sekken. Scott Arfield nettet for gjestene, mens Mohamed Salah scoret for hjemmelaget. Liverpool, som manglet stjernespilleren Sadio Mané (karantene), ville ha straffespark to ganger, men uten å få gehør.

Resultatet gjør at Liverpool har fem poeng opp til Manchester City på tabelltoppen. City står med 13 poeng, noe byrival United også kan komme opp på med seier mot Everton søndag. Chelsea kan klatre opp på 12 poeng med seier mot Arsenal samme dag.

Sean Dyche og Burnley står med sterke åtte poeng etter fem serierunder. Dét kan bety mye i kampen om overlevelse i Premier League denne sesongen.

Endringer

Liverpool-manager Klopp gjorde sju endringer fra 2-2-kampen mot Sevilla i midtuken. Simon Mignolet, Trent Alexander-Arnold, Ragnar Klavan, Andy Robertson, Philippe Coutinho, James Milner og Daniel Sturridge var ikke med fra start mot spanjolene, men fikk alle tillit lørdag.

Salah ville ha straffe da han gikk ned i Burnley-boksen etter 18 minutter, men fikk ikke gehør av dommer Roger East. Åtte minutter etter sto det 1-0 til gjestene, helt mot spillets gang. En lang ball opp ble vunnet av Robbie Brady, og inne i boksen dunket Arfield ballen i venstre hjørne etter kaos i Liverpool-forsvaret.

Fire minutter etter sto det imidlertid 1-1 på Anfield. Nevnte Salah tok fint ned et langt oppspill, og nyervervelsen fullførte angrepet med å banke inn utligningen.

Press

Liverpool fortsatte presset både før og etter hvilen. Coutinho, Sturridge, Alexander-Arnold og innbytter Dominic Solanke hadde alle store muligheter, men uten å lykkes. Solankes sjanse fem minutter før full tid var størst. Han sendte ballen i tverrligger fra kort hold, riktignok via Burnley-keeper Pope. Liverpool mente Salah ble felt i forkant, men heller ikke denne gang ble det straffespark.

– Jeg er sikker på at det var straffe, sa Jürgen Klopp om situasjonen.

Burvokter Pope startet sin første Premier League-kamp, og Burnleys sisteskanse hadde flere gode inngripener underveis i oppgjøret.

Burnley hadde knapt sjanser i 2. omgang, men mot slutten fikk midtstopper Ben Mee to kjempemuligheter med hodet etter dødball. Den første ble reddet på streken av Joel Matip, mens den andre ble reddet av keeper Mignolet.

Hjemmelaget sendte angrepsbølge på angrepsbølge mot gjestene i sluttminuttene, men bortelaget holdt unna med et nødskrik. Dermed endte det med poengdeling.

Liverpool hadde vunnet fem av lagets seks siste kamper mot Burnley før lørdagens oppgjør, ifølge Opta. Sean Dyche kan glede seg over at spillerne hans pyntet litt på statistikken. (NTB)

Engelsk eliteserie fotball lørdag, 5. runde:

Crystal Palace – Southampton 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Steven Davis (6).

24.199 tilskuere.

Huddersfield – Leicester 1-1 (0-0)

Mål: 1-0 Laurent Depoitre (46), 1-1 Jamie Vardy (str. 50).

24.169 tilskuere.

Liverpool – Burnley 1-1 (1-1)

Mål: 0-1 Scott Arfield (26), 1-1 Mohamed Salah (30).

53.231 tilskuere.

Newcastle – Stoke 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Christian Atsu (19), 1-1 Xherdan Shaqiri (57), 2-1 Jamaal Lascelles (68).

51.795 tilskuere.

Watford – Manchester City 0-6 (0-3)

Mål: 0-1 Sergio Agüero (27), 0-2 Agüero (31), 0-3 Gabriel Jesus (38), 0-4 Nicolás Otamendi (63), 0-5 Agüero (81), 0-6 Raheem Sterling (str. 89).

20.305 tilskuere.

West Bromwich – West Ham 0-0

24.942 tilskuere.

Tottenham – Swansea 0-0

Engelsk mesterskapsserie fotball lørdag, 8. runde:

Barnsley – Aston Villa 0-3 (0-2)

Mål: 0-1 Albert Adomah (19), 0-2 Adomah (str. 44), 0-3 Keinan Davis (55).

14.633 tilskuere.

Birmingham – Preston 1-3 (1-0)

Mål: 1-0 Maxime Colin (35), 1-1 Daniel Johnson (56), 1-2 Jordan Hugill (60), 1-3 Tom Barkhuizen (67).

21.168 tilskuere.

Brentford – Reading 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Josh Clarke (16), 1-1 Liam Kelly (str. 70).

9739 tilskuere.

Bristol C. – Derby 4-1 (0-1)

Mål: 0-1 Matěj Vydra (str. 27), 1-1 Cauley Woodrow (50), 2-1 Bobby Reid (str. 55), 3-1 Jamie Paterson (83), 4-1 Famara Diedhiou (90).

19.473 tilskuere.

Burton Albion – Fulham 2-1 (1-1)

Mål: 1-0 Stephen Warnock (12), 1-1 Oliver Norwood (31), 2-1 Lucas Akins (str. 51).

4049 tilskuere.

Stefan Johansen spilte hele kampen for Fulham.

Cardiff – Sheffield W. 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Gary Hooper (39), 1-1 Sol Bamba (90).

19.137 tilskuere.

Hull – Sunderland 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 James Vaughan (17), 1-1 David Meyler (82).

Markus Henriksen spilte 46 minutter for HullAdama Diomandé var ubenyttet reserve for Hull.

Ipswich – Bolton 2-0 (0-0)

Mål: 1-0 Cole Skuse (48), 2-0 David McGoldrick (89).

14.164 tilskuere.

Middlesbrough – Queens P.R. 3-2 (1-1)

Mål: 0-1 David Wheeler (2), 1-1 Lewis Baker (36), 1-2 Jamie Mackie (50), 2-2 Ashley Fletcher (55), 3-2 Britt Assombalonga (60).