Sport

Northug får ikke gå minitouren i Canada

Petter Northug er ikke med i landslagstroppen til verdenscupavslutningen i Canada. Trønderen har ikke fått en begrunnelse for vrakingen

Av Bernt Harald Dysthe Brennevann

Langrennseliten avslutter sesongen med en minitour i Québec førstkommende helg, men den går av stabelen uten Northug på startstreken.

– Petter er skuffet, sier Northugs trener Stig Rune Kveen til TV 2 , som først omtalte saken.

Norge kan stille med hele ti løpere i minitouren. TIl NRK opplyser Kveen at landslagsledelsen foreløpig ikke har kommet med en forklaring på hvorfor Northug ikke får en av plassene.

– Det er vel en sportslig begrunnelse, men fra vårt ståsted synes vi det er veldig overraskende med tanke på formutviklingen til Petter de siste ukene og ikke minst at minitouren passer Petter veldig bra med de lette løypeprofilene i Québec.

Rart

– Dessuten har Petter prestert veldig bra på sprinten i VM, femmila i VM og sprinten i Drammen. Så vi synes det er rart at han er veid og funnet for lett i en timannstropp, sier Kveen.

Northug selv ga klart uttrykk for at han ville gå verdenscupavslutningen.

– Jeg har lyst til å gå i Canada. Vi får se hva som skjer, sa Northug til TV 2 etter femmila i Holmenkollen lørdag.

Var overbevist

31-åringen var svært sikker på at han ville få en plass i troppen.

– Jeg føler meg trygg på at jeg blir tatt ut. Det er en tour som passer meg bra. Med stigende form så tror jeg, og er ganske sikker på, at jeg får gå, sa han etter midtukens sprintrenn i Drammen.

Minitouren i Canada består av sprint, fellesstart (15 km klassisk for menn) og jaktstart (15 km fri teknikk). (NTB)

Mer fra Dagsavisen