Sport

Norske Lionel vant Olympiatravet

Norske Lionel kastet seg rundt konkurrentene og vant lørdagens Olympiatrav på Åby Travbane i Sverige. Kusk Gøran Antonsen svevde mellom glede og tunge tanker.

Bilde 1 av 2

Av Adrian Richvoldsen

Seieren ble ekstra spesiell for Antonsen ettersom deleier Kjell-Arne Ness nylig døde.

– Deleier Kjell-Arne Ness sovnet inn før påske. Jeg er ikke i tvil, det må finnes en Gud der oppe i himmelen, sa Antonsen til NTB lørdag.

Lionel travet tiden 1.10.9/2100 meter og fikk med seg 1,5 million svenske kroner.

Blant folkehavet på banen hørtes høy jubel da hesten spurtet til seier.

– Jeg følte lite før løpet, verken spenning eller annet. Mest tenkte jeg på Ness som hadde fortjent å være på plass. De siste 100 meterne hvor vi festet grepet var det kun en tanke i hodet, og det var at Kjell-Arne skulle vært her.

Sterkt jobbet

– Lionel lagde vi selv, fortsatte Antonsen og tilføyde:

– Kjell-Arne og jeg fant fram til en brukbar avlshoppe, vi bestemte hingsten den skulle pares med. Deretter temmet og trente vi opp Lionel hjemme i Eidsberg. Da han var fire år utpå høsten, sendte Kjell-Arne og jeg Lionel til Frankrike. Resten av historien er nesten ikke til å tro. Framgangen har vært voldsom, og seieren i Olympiatravet kan nesten ikke settes ord på. Jeg svever som sagt mellom fullkommen lykke, men også tunge tanker, sa han.

– Dette skulle du vært med på å oppleve, Kjell-Arne, nå savner jeg deg, avsluttet Gøran Antonsen til NTB lørdag.

Dobbelt norsk

Lionel var overlegen i mål. Men toeren Your Highness skal også roses. Hun er deleid av en gjeng nordmenn som jublet over 2.-premien.

– Det er som en seier. Høsten og vinteren har rett og slett vært en trist vei, oppsummerte Oskar Eidsaa på vegne av folkene bak Your Highness.

Begge de norske hestene havnet i dopingtrøbbel i fjor ettersom de var gitt det ulovlige stoffet kobolt.

Lionels neste oppgave er Oslo Grand Prix tidlig i juni. Your Highness skal delta i Copenhagen Cup i København om 14 dager.

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen