Sport

Norges nye skøytearena besto testen

Sørmarka Arena hylles av løperne. Norges Skøyteforbund vil ha flere internasjonale løp i Stavanger, men fortsatt skal Vikingskipet være mesterskapsarenaen.

Av Magnus Aabech

STAVANGER: Smekkfulle tribuner og lynrask is. De norske løperne har stortrivdes i Sørmarka Arena, som arrangerte verdenscup for første gang i helgen.

– Jeg håper det blir mer verdenscup her de neste årene, sier Sverre Lunde Pedersen til NTB.

– Det har vært kanongøy. Det er noe av det morsomste jeg har vært med på som skøyteløper. Under 5000-meteren lørdag var det helt magisk. Jeg håper å få oppleve det igjen her, legger Fana-løperen til.

Intim arena

Hallen beskrives som en intim arena, der tilskuerne kommer tett på banen. Tilskuerkapasiteten er på 3500.

– Det har vært en kjempesuksess. Vi blir båret fram av tilskuerne rundt hele banen. Det har vært skikkelig «trøkk» og opp mot Hamar på sitt beste, sier Håvard Bøkko og får støtte av Ida Njåtun.

– Det er god stemning her, og utlendingene trives. Det er veldig gøy å gå på hjemmebane, forteller hun.

Isforholdene har vært perfekte gjennom hele helgen. Det har gitt flere raske tider.

– De som jobber her, har vist at dette er soleklart den beste arenaen i Norge. De har skikkelig lyst til å lage bra is, og det er ekstra gøy når de får det til, mener Espen Aarnes Hvammen.

– Det er helt fantastisk å gå her. Alle løperne skryter av isen, sier Hege Bøkko.

Det eneste feilskjæret i helgen var da lyset gikk under 3000-meteren i B-gruppen. Men etter noen minutters opphold, var strømmen tilbake.

Vikingskipet

Generalsekretær Halvor Lauvstad i Norges Skøyteforbund håper Stavanger får arrangere verdenscup også neste år. Da skal det arrangeres VM i Vikingskipet. Framtidige mesterskap vil også bli lagt til Hamar.

– Vikingskipet er best egnet som mesterskapsarena og skal være det i mange, mange år. Den er laget for å være en internasjonal skøytehall, Sørmarka Arena er både en flerbrukshall og en skøytehall. Det viktigste for skøytesporten i Norge er at vi har internasjonale stevner hvert år, sier Lauvstad.

Skøytepresident Rune Gerhardsen ser likevel for seg at det kan være mulig at flere norske byer kan arrangere mesterskap i framtiden. I Oslo er det planer om å bygge ny hall på Valle Hovin.

– Det vil være morsomt å kunne lage en stadion i Oslo som har kapasitet eller standard til å ha et VM. Så får vi ha noen interne diskusjoner om nasjonalanleggsstatus. Det er jo andre idretter som klarer å leve med flere, sier Gerhardsen til NTB. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen