Sport

Norges anke ble avvist, Ingebrigtsen ute

Filip Ingebrigtsen er disket og får ikke mulighet til å kjempe om en OL-finale på 1500 meter. Norges anke på avgjørelsen ble avvist.

Av Per-Kristian Eriksen

RIO DE JANEIRO: Det var dommeren ute på banen som avgjorde at Filip Ingebrigtsen skulle diskes for brøyting etter den dramatiske spurten i forsøket på 1500-meteren.

Han løp inn til femteplass, men hindret både den britiske og tyske løperen på de siste meterne.

– Vi har lagt inn protest på diskvalifikasjonen. Også Tyskland og Storbritannia har protestert. Det som kan skje er at Filip Ingebrigtsen forblir disket, og at tyskeren og briten som ikke var inne blant de fem som gikk videre, kommer med til semifinalen, men det er for tidlig å si noe sikkert, sa Ronny Nilsen til de norske pressefolkene på friidrettsbanen.

– Nå kommer protestene til å bli vurdert av juryen. Vi kan vel vente et svar i løpet av en time eller to, la han til.

Kort tid senere kom beskjeden om at den norske protesten var avvist.

Ingen andre valg

Det var da det gjensto 90 meter at problemene tårnet seg opp for Filip Ingebrigtsen. Han lå i en lite gunstig posisjon med tanke på å komme seg fram i spurten.

– Synes du det var greit å brøyte seg fram med et skikkelig svømmetak?

– Han hadde ikke andre valg, for han var ikke i noen gunstig posisjon, men viste at han hadde farten inne og var i god form, sa Nilsen til NTB. Han sa også at det er vanlig med protester etter slike løp på 800 og 1500 meter, men la raskt til at det også er vanskelig å få medhold.

– Jeg skjønte da jeg så på spurten at det som skjedde kom til å kunne bli gjenstand for diskusjoner, og slik har det virkelig blitt, innrømmet Ronny Nilsen.

Den som ble mest hindret var briten Charlie Grice, men både Ronny Nilsen og Filip Ingebrigtsen mente han gjorde maksimalt ut av situasjonen, for han var stiv.

– Jo, jeg mener klart at briten overreagerte, sa sportssjef Nilsen. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen