Sport

Nordlie seiret i sin første hjemmekamp

(Skeid-Stabæk 2 3-2). Skeid varierte veldig i prestasjonene mot Stabæk 2. Men alle poengene ble likevel fortjent værende igjen innenfor bygrensa etter at lagets toppscorer satte to og ga en målgivende.

Bilde 1 av 3

AV Haakon Thon

NORDRE ÅSEN KUNSTGRESS (Dagsavisen): Tom Nordlie har tatt over oksene fra Torshov og lørdag var det klart for hjemmedebut for den karismatiske treneren. Motstander var Stabæk 2 som før kampen lå tre poeng bak. Men det var likevel klasseforskjell de første 20-25 minuttene. Og det første skremmeskuddet kom allerede etter 12 minutter da Jens Braathen Rongved spilte igjennom lagets toppscorer Johnny Buduson som tok en tidlig avslutning da Stabæks målvakt sto feilplassert, men ballen traff kun stolpen. Buduson og Skeid hadde  likevel kun gitt en forsmak på hva som ventet.

 Vi starter bra. Første halvtimen er vi utrolig gode. Så faller det dessverre i kvalitet inn mot pause, forklarer Nordlie til Dagsavisen.

SE FOTBALLSNAKKIS: Tom Nordlie om Skeid-jobben

God start

Oksene gjorde som de ville fra start. Stabæk ga bort alt for mye bakrom og med Nordlies direkte 4-3-3 stil ble de  rett og slett statister på Nordre Åsen.
Tre minutter senere var det Mustaffa Hassan Ahmad, som var meget aktiv frem til han måtte gå av med en skade i det 24. spilleminutt,  som ble spilt igjennom ute på høyresiden. Heller ikke han traff nettmaskene. Men to minutter senere skulle den sitte for Skeid. Oppskriften den samme. Skeids Andreas Steinbakk-Olsen som spilte en strålende kamp på midten sammen med Bruno Leite og Jens Braathen Rongved, slo gjennom til Buduson som falt innenfor 16-meteren, men kom seg kjapt opp igjen med ballen og satt den kaldt nede til venstre for keeper.

Nordlie skrøt også av sine midtbanespillere som dominerte kampen i åpningen.

 De spilte veldig godt. Men det var det flere enn dem som gjorde. Vi har mange gode spillere individuelt. Vi må bare får det til å fungere som et lag, forklarer Nordlie.

LES OGSÅ: Kjelsås vant med Stamsø Møller på laget

Spiss som ving – med hell  

To minutter senere kom en ny ball fra Steinbakk-Olsen fra høyre og over til Buduson på venstre. Og på ny var han iskald alene med Stabæks Gurpreet Singh Sandhu og 2-0 til Skeid. Buduson, som egentlig er spiss, ble i dagens kamp brukt som ving. Noe han innrømmer at ikke er favorittrollen.

 Det er ritkig, det er spiss jeg er og spiss jeg vil spille, men det viktigste er å få være ute på banen , sa Buduson.

 Han sier at han egentlig ikke vil spille ving. Han har lyst til å være spiss, men det så jo ut som det fungerte ganske bra i dag, sa Nordlie om to-målsscoreren sin.

Etter 2-0 falt Skeid betraktelig i presshøyde og den offensive treeren virket ikke lenger like interesserte i å komme seg i bakrom. Det ga Stabæk muligheten til å få vise hva de hadde å by på offensivt.
Også de varslet at noe var på ferde da de etter 34 minutter fikk en ball i nettet som ble annullert. Syv minutter senere tredde de seg nydelig igjennom på få berøringer og Ola Brynhildsen reduserte.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Viktig scoring

Da tidligere nevnte Mustaffa Hassan Ahmad ble byttet ut var det en veteran, men debutant for Skeid som entret banen.
Andreas Moen hadde sett både tung og utrygg ut med ballen, men i det kampen var på vei mot pause fikk Skeid en god overgangsmulighet hvor Johnny Buduson fikk gå med ballen upressa, over nesten hele Stabæks banehalvdel. Til slutt rullet han ballen ut til Moen på høyre som tok en tidlig og ikke spesielt god avslutning omtrent midt på Stabæk-keeperen. Men ballen kilte seg inn under ham og i mål.

 Vi hadde vært veldig dårlige og så får vi den litt heldige 3-1-scoringen. Det betyr mye, sier Nordlie og legger til at Moen nok ikke er helt spilleklar enda.

Elleville sluttminutter

Andreomgangen passerte roligere uten de helt store sjansene til noen av lagene, men i det klokka passerte 90 minutter tok det fyr. Da dukket nemlig Stabæks Sebastian Pedersen opp og reduserte. Det førte til at det som hadde sett ut som et tannløst og uinspirert Stabæk plutselig øynet håp om poeng. Stabæk kastet alle mann i angrep og da var det i stedet for Buduson og Skeid som fikk kampens siste målsjanse da han fosset fra Stabæks siste forsvarer. Med seg ute til høyre hadde han Moen, men med to mål i protokollen fra før var det liten tvil om hva Buduson ønsket. Skuddet gikk imidlertid utenfor og kampen endte dermed 3-2 til Skeid.

 Jeg visste at dommeren kom til å blåse av rett etterpå og jeg var helt sikker på å score, vet ikke hvordan jeg klarte å bomme der, forklarer Buduson.

 I dag er vi veldig gode når vi er gode og veldig dårlige når vi er dårlige. Men resultatet er flatterende. Vi er mye bedre enn hva resultatet sier. Spesielt når de får den siste der helt på slutten. Vi kunne jo hatt mange flere mål, mener Nordlie.

Likevel er det mye å jobbe med videre.

Vi klarer ikke å sette presset riktig i perioder og vi slår til tider sprekker i 4-3-3. Det kan virke som vi ikke er godt nok trent fysisk og at vi blir for slitne. Individuelt sett er vi gode nok, men den kollektive samhandlingen må bli bedre, forklarer han.

Buduson er enig med sin nye trener, men har også en forklaring på hvorfor kanskje ikke alt sitter som det skal helt enda:

 Dette er den første kampen vi spiller 4-3-3. I Alta spilte vi 4-4-2 og 4-5-1. Det er en ny formasjon. Nye oppgaver og det er kanskje derfor ikke alt sitter enda, sier en optimistisk toppscorer.

Skal beholde plassen

Og det er ingen grunn til ikke å være optimistisk for Skeid. Med seks spilte kamper ligger klubben på en tredjeplass med 13 poeng. Målet er i midlertidig langt lavere. Klubben skal holde seg blant de syv beste for å unngå nedrykk.

 Det er derfor de har hentet meg, for å unngå å rykke ned. Det er målsetningen, så får vi se hvordan det går, sier Nordlie.

Har du tenkt noe på veien videre? Hva ønsker du å få ut av ditt opphold i Skeid?

 Det kommer helt an på klubben og om de ønsker å satse mer. Foreløpig er det å holde plassen i divisjonen som er målet og så får vi se hva som skjer videre etter det. Nå passa det bra for meg og min livssituasjon. Fint med litt mindre pendling også har jeg masse deltidsgreier med NRK og  fotballakademiet med Drillo blant annet, innrømmer Nordlie.

Nordlie håper altså på topp 7 for Skeid, men Buduson tror Skeid kan heve målsettingen noe.

 Vi har kun mistet et par spillere som ville hevet laget fra i fjor. Og da ble vi tippet helt i toppen. Jeg tror Tromsdalen og Finnsnes blir for gode, men vi kan fint ligge rett bak dem, sier han smilende.

KAMPFAKTA:

Nordre Åsen Kunstgress
Tilskuere: 253
Dommere:
Hoveddommer: Ali Al-Hatem
Assistentdommere: Henrik Skjevestad og Stian Røvig Sletner

MÅL:
1-0 Johnny Buduson (17 min)
2-0 Johhny Buduson (19 min)
2-1 Ola Brynhildsen (41 min)
3-1 Andreas Storsveen Moen (45+ min)
3-2 Sebastian Pedersen (90+)

GULE KORT:
Ridouan Boulahyane Essaeh, Skeid (70 min)

BYTTER
SKEID:
24 min Andreas Storsveen Moen for Mustafa Hassan Ahmad
73 min Hassan Mohamed Yousef inn for Bruno Miguel Santos Leite
89 min Amir Daush inn for David Tavakoli

STABÆK 2:
46 min Edvard Linnebo Race inn for Mattias Cooper Seip
62 min Sebastian Pedersen inn for Oskar Johannes Løken
79 min Kristian Thorstvedt inn for Cornelius Bencsik

ØVRIGE KAMPER I POSTNORDLIGAEN AVDELING 1:

Mo IL- Tromsdalen 0-3
Grorud-Kjelsås 0-1
Senja-Harstad 4-1

I går
Tromsø 2-Oppsal 2-3

Mer fra Dagsavisen