Sport

NFF-toppen: - Uklokt valg av Hegerberg

Generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbund (NFF) og fotballpresident Terje Svendsen kjenner seg ikke igjen i Ada Hegerbergs landslagskritikk. - Jeg tror dette er et uklokt valg av henne, sa Pål Bjerketvedt på torsdagens pressekonferanse.

Av Anders Møllersen

Tirsdag sa Norges største fotballstjerne på kvinnesiden, Ada Hegerberg, nei til landslaget. 22-åringen listet i en pressemelding sendt NTB opp en rekke ting hun er misfornøyd med.

Hegerberg-konflikten var ikke på sakslisten på et NFF-styremøte onsdag, men ble likevel diskutert. Fotballpresident Terje Svendsen og generalsekretær Pål Bjerketvedt svarte på spørsmål om saken under et pressetreff på Ullevaal torsdag formiddag.

– Styret uttrykte overraskelse og at dette er både trist og leit. Dette er selvfølgelig skuffende. Når Ada Hegerberg kritiserer Martin Sjögren og Nils Johan Sembs kommentarer om at det var skuffende, synes jeg det er underlig. Selvfølgelig er det en skuffelse at den mest profilerte spillerne ikke skal være med. Jeg tror dette er et uklokt valg av Ada for hennes karriere. Balansen mellom klubb og landslaget er en nødvendighet for å utvikle seg. Jeg personlig synes dette var trist og skuffende, sa Bjerketvedt.

– Er takhøyde

– Men det er hennes egen vurdering, som dels er røff og tøff kritikk. Likevel mener vi den ikke er konkret nok til at vi tydelig kan svare på kritikken. Vi er litt overrasket over at den kommer nå, og at ikke kritikken kommer før. Det er takhøyde og rom nok for å diskutere denne typen spørsmål i landslagsmiljøet, fortsatte han.

Landslagsledelsen og Bjerketvedt møtte Ada Hegerberg og hennes far Stein Erik Hegerberg i Lyon forrige onsdag og prøvde å overtale henne til å fortsette uten hell.

– Budskapet fra Hegerberg er en pause. Vi ønsker at det blir en pause. Målet og håpet er at hun på et tidspunkt finner et grunnlag for å komme tilbake til landslaget. Det er «no hard feeling». Vi håper hun fortsetter å utvikle seg og kan komme tilbake og være en profil for Norge.

Evaluering av EM

En av sakene som var på agendaen under NFFs styremøte var foreløpig evaluering av EM 2017. Norges kvinnelandslag røk ut allerede i gruppespillet etter å ha tapt alle sine tre kamper, uten å ha scoret et eneste mål.

– Nils Johan Semb deltok fra administrasjonen i tillegg til generalsekretæren. Det ble fokusert på hvordan evalueringsprosessen gjennomføres. Prosessen startet tre dager etter siste kamp mot Danmark, og det er en omfattende evalueringsprosess som gjøres mot hele støtteapparatet, spillere og sportslig utvalg. Alle grupper blir hørt, sa Svendsen.

– Styret avventer den endelig oppsummeringen. Den er ikke klar ennå. Vi venter å få den fremlagt om ikke lenge. Sånn som bildet var rundt oss, så gikk orienteringen over på den saken knyttet til at Ada har valgt å ta en pause fra landslaget, la han til.

– Når man har null poeng og null mål er det ikke en god prestasjon, men vi registrerer at det er en forskjell i oppfatningen fra forberedelse og evaluering fra Ada og spillerne for øvrig, sa Bjerketvedt. (NTB)

Mer fra Dagsavisen