Sport

Nå skal han lede VIF

Ronny Deila overtar treneransvaret i Vålerenga fra Kjetil Rekdal allerede før søndagens skjebnekamp mot Tromsø.

Bilde 1 av 3

VALLE HOVIN (Dagsavisen): Det meldte VG i går kveld. Det betyr at trenerskiftet i klubben skjer drøyt to måneder tidligere enn planlagt.

Det har lenge vært klart at Deila skulle bli klubbens trener fra årsskiftet, og at Rekdal går over i rollen som sportslig leder, skriver NTB.

Både Rekdal og Deila bekrefter overfor VG at de har bestemt seg for å gå inn i sine nye roller allerede nå.

– Ronny har ledet alle treningene denne uken, og det er naturlig at den stemmen også blir den som leder spillermøte og kampledelse. Det er ikke noe dramatikk i dette, men vi har diskutert oss fram til at dette er den beste løsningen, sier Rekdal til avisen.

– Vi gjør dette fordi vi tror det er best for laget. Når du har hatt treningene de to siste ukene er det naturlig å følge opp med også å ha kampledelsen. Vi tror det er en god løsning, og jeg gleder meg veldig til å være med for fullt, sier Deila.

Tydelighet

Det var allerede bestemt – før det formelle rollebyttet i går kveld – at Deila skulle lede troppene på sidelinjen i Tromsø-kampen, mens Rekdal skulle ha en slags rådgiver-rolle.

– Hvordan vil det påvirke spillergruppen at du får mer ansvar i innspurten?

– Jeg håper jo det er positivt. Et nytt hode, en ny stemme. Jeg skal bidra med godt humør. Forhåpentlig også med tydelighet rundt det vi skal gjøre, sa Deila til Dagsavisen tidlig i går ettermiddag.

Vålerenga ligger på 11.-plass i eliteserien før helgens kamper, men det er kun tre poeng ned til Stabæk (15.-plass) på direkte nedrykk. Tabelljumbo Start er nedrykksklar med 15 poeng. Så følger Stabæk med 28 poeng og Lillestrøm på kvalikplass med 29. Tromsø (13.-plass) og Bodø/Glimt (12.-plass) har begge 30 poeng. Tre serierunder gjenstår.

– Det er umulig å si hvor mange poeng vi trenger for å sikre plassen. Det er så mange interne oppgjør, så mange åpne kamper. Vi må sikkert ha fire poeng til, tenker jeg, men vi kan ikke bruke tiden vår på dét. Vi skal bruke tiden på å frigjøre litt press, få spillerne til å senke skuldrene litt, sier Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

På tide å vinne

Den jobben starter på Alfheim i morgen. Vålerenga har ikke tapt mot Tromsø siden mai 2012. Da vant «gutan» 3–1 hjemme i ishavsbyen.

– Det er aldri enkelt på Alfheim, men vi har en god statistikk mot Tromsø de siste årene. Vi er mer enn gode nok til å slå dem. Vi har hatt en god høst, 20 poeng på 12 kamper, men det er på tide at vi vinner en kamp igjen, påpeker Rekdal, og viser til at Vålerenga ikke har vunnet i serien siden 2–1-seieren mot Odd 28. august.

Ronny Deila har en fyldig tropp å velge fra i morgen. Sander Berge er ute resten av sesongen, men en spiller som Mohammed Abdellaoue er tilbake etter karantene. Christian Grindheim trente ikke i går, men meldes klar til TIL-kampen.

Mer fra Dagsavisen