Sport

Nå er Klæbo historisk

Johannes Høsflot Klæbo (20) sikret seg sammenlagtseieren i sprintcupen, men klarte ikke å ta seg til finalen på langrennssprinten i Canada.

Trønderen unngikk uhell og kontrollerte inn til heatseier i kvartfinalen under minitouren i Québec. Han slo hjemmehåpet Jesse Cockney med 9/100 sekund.

Dermed spiller det ingen rolle hva sprintverdensmester Federico Pellegrino får til på fredagens sprint. Klæbo ledet med 38 poeng på italieneren før fredagens renn.

Ung

Klæbo passerte Teodor Peterson som tidenes yngste sammenlagtvinner i sprintverdenscupen med klar margin. Svensken klarte det da han var nærmere 24 år i 2012.
Tidligere på dagen var Klæbo raskest i prologen. 20-åringen slo da Finn Hågen Krogh med 3,43 sekunder. Han jakter sin andre verdenscupseier i karrieren.

Komet

Ved sesongstart var det solide odds på Klæbo som vinner av sprintcupen. Årets verdenscupsesong er den første der han har vært med for fullt.
Unggutten slo til som en komet da han vant sprinten under sesongåpningen på Beitostølen. Etter det har han knapt sett seg tilbake.

Før fredagens renn hadde Klæbo denne serien i sprintverdenscupen: 3-11-3-5-1-2.

(NTB)

Les også: Falla sikret seg sprintcupen

Les også: Årets tyngste for Bjørndalen

Mer fra Dagsavisen