Sport

Nå er alle VM-nasjonene klare

I natt ble den siste nasjonen, Peru, klar for fotball-VM i Russland neste år. Dermed er alle de 32 nasjonene klare. Gruppene trekkes i Moskva 1. desember.

Av Fredrik Ljone Holst

Peru er klar for sitt første fotball-VM siden 1982 etter 2-0-seier mot New Zealand.

Returoppgjøret gikk på Perus nasjonalstadion i hovedstaden Lima etter at den første kampen endte 0–0 i New Zealand i helgen.

New Zealand hadde nok håpet å kopiere storebror Australia, som sikret seg en VM-plass etter å ha vunnet sin andre omspillskamp mot Honduras.

I stedet ble det peruanerne som tok følge med australierne til VM ved å utnytte hjemmefordelen i den andre omspillskampen. Jefferson Farfán sørget for 1–0 til hjemmelaget omtrent midtveis i første omgang. 20 minutter ut i andre omgang sørget Christian Ramos for 2–0.

– Dette er som en drøm siden barndommen. Vi har endelig klart å bryte forbannelsen. Nå skal det feires, sa Perus midtbanespiller Christian Cueva.

Dermed kan Perus landslag pakke kofferten og sette kurs mot Russland i juni neste år. New Zealand måtte i stedet sette kursen hjemover, uten en gjev VM-billett i bagasjen.

Perus president Pedro Pablo Kuczynski uttrykket sin glede på Twitter:

– Vi har ventet i over 35 år på å være med i VM-sluttspillet igjen. En stor takk til dere krigere som har gitt oss denne store gleden, skrev presidenten.

Peru skal delta i sitt femte fotball-VM.

Gruppene i Russland-VM neste år trekkes i Moskva 1. desember.

Seedingsgruppene ser slik ut:

Nivå 1: Russland, Tyskland, Brasil, Portugal, Argentina, Belgia, Polen, Frankrike.

Nivå 2: Spania, Sveits, England, Colombia, Mexico, Uruguay, Kroatia, Peru.

Nivå 3: Island, Costa Rica, Sverige, Tunisia, Egypt, Senegal, Iran, Danmark.

Nivå 4: Nigeria, Japan, Marokko, Panama, Sør-Korea, Saudi-Arabia, Australia, Serbia. (NTB)

Mer fra Dagsavisen