Fotball

Hva vil Daniel Braaten?

For et år siden var Daniel Braaten etablert på fotballandslaget. Nå trener han daglig med Vålerenga. Men de har ikke råd til å handle ham inn.

Daniel Braaten har i hele januar trent med Vålerenga. Inne i Vallhall er han med og preger treningene med sin berømte fysikk, fart og kraft.

Han kan også ende opp som VIF-spiller. Men det har ikke vært diskutert i Vålerenga ennå.

– Daniel er god nok for en hvilken som helst klubb i Norge. Men vi vet ikke hva han vil, sier VIF-trener Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

Måtte reise hjem

Daniel Braaten har ikke vært tilknyttet noen klubb siden han ikke fikk ny kontrakt med FC København i fjor vår.

Etter det har han stort sett bodd i Oslo, han trente noe med gamleklubben Skeid i fjor høst. Men da Vålerenga startet sesongoppkjøringen for halvannen uke siden, var Braaten på plass der.

Og han viser hver dag at han er mer enn god nok for Vålerengas stall.

– Jeg koser meg med treningen her, er det eneste Daniel selv har sagt til Dagsavisen om koblingen til Vålerenga.

Også Kjetil Rekdal har egentlig flere spørsmål enn svar om spilleren han til og med har møtt på banen, da Skeid og VIF møttes i kvartfinalen i cupen i 2003.

Men det er lenge siden.

En tilvekst

– Er han godt nok trent, holder han nivået deres?

– I massevis, svarer Kjetil Rekdal kjapt og legger ikke skjul på at Braaten er en tilvekst på treningsfeltet.

– For det første vet vi ikke hva han tenker, om han egentlig ønsker seg en større liga i Europa. For det andre har ikke Vålerenga økonomi til å handle inn spillere nå, sier Kjetil Rekdal.

På den annen side: Vi er midt i et overgangsvindu og ting kan skje fort. Men et Vålerenga med presset økonomi handler ikke overilt.

Skulle Daniel ønske seg VIF må antakelig eksterne sponsorer trå til. Klubben regner ikke med ham i stallen, men er glad han trener med klubben.

Mer fra Dagsavisen