Mørk herjet med Kroatia i utklassingsseier

Norge trengte litt tid på å få EM-gassen i bånn, men hvinte etter hvert fra Kroatia onsdag. Det endte med hele 34-16-seier til Nora Mørk og de andre.

AV Espen Hartvig, NTB

Det kroatiske laget var et trist skue med flere dårlig fysisk trente spillere. Selv med en tilnærmet B-oppstilling i perioder utmanøvrerte Norge ballnasjonen Kroatia.

Det var total klasseforskjell de siste 40 minuttene. Norges keeper Kari Aalvik Grimsbø – som spilte seg meget godt opp senere i omgangen – reddet bare ett av de ni første skuddene hun fikk på sitt mål.

Da blir det jevnt i de fleste håndballkamper. Men fra 8-8 føk de norske jentene opp til 15-9. Et av målene fra den perioden var en perle.

Mørks skudd til 10-8 kom fra bakken fra elleve meters hold, og ballen feide inn oppe i lengste hjørne.

Langt over 100 kilometer i timen? Sannsynligvis.

Full pott?

En ny triumf mot Russland (godt unna OL-klassen nå) vil garantere at de norske jentene tar med seg fire poeng til hovedrunden.

Da kan det holde med én seier på tre forsøk der, for å sikre plass i semifinalen.

Onsdag var det enda mer glissent på tribunene i Helsingborg Arena enn i åpningskampen mandag.

Bare 850 tilskuere hadde tatt turen i vinterregnet. Til semifinalen i Göteborg – om Norge kommer dit – er det allerede solgt over 5000 billetter til nordmenn.

Kanskje angrer arrangøren på at Norges innledningskamper ikke ble lagt lenger nord.

Svakt

Keeper Silje Solberg sto 2.-omgangen og var meget god. Flere ferskinger fikk også sjansen: Kjerstin Solås Borge, Vilde Ingstad, Malin Aune.

Både Sanna Solberg og Emilie Hegh Arntzen spilte også mye og scoret flere mål. Det gjorde sistnevnte ganske nøyaktig 30 år etter at mamma Hanne var med på å ta VM-bronse i Nederland.

Motstanden onsdag var så skral at det er ikke er riktig å legge for mye i resultatet. Likevel er Norge nå en klar gullfavoritt i mesterskapet.

I tidligkampen vant Romania 22-17 over Russland. Det skjedde etter et keepershow av sjeldent merke fra begge lag.

Redningsprosenten vant rumenerne med 56-44. Russernes tap gjør at de nå risikerer å komme videre uten poeng i ryggen.

Romania kan ikke unngå å slå Kroatia i siste runde onsdag. Og Norge blir klar favoritt mot Russland. (NTB)