Nyheter

Moa trenger kamptrening

Moa Abdellaoue spilte sin første hele kamp på over to år. Han var overrasket over at han holdt. Men han tenker ikke landslag ennå.

ULLEVAAL STADION (Dagsavisen): Moa Abdellaoue har spilt tre kamper for Vålerenga og venter fortsatt på sin første scoring. Milepælen mot Molde var at han holdt i 90 minutter.

- Det var overraskende, og jeg kan faktisk ikke huske sist jeg spilte en hel fotballkamp, sier Moa Abdellaoue til Dagsavisen.

Han mener denne kamptreningen er helt avgjørende for at han skal komme tilbake til gammelt nivå. Mot Molde fikk han en stor sjanse som han blåste over. Men etter et tap som preget hele VIF-miljøet var lyspunktet at Moas kropp tålte belastningen. Men han mener landslagsfotball ikke bør være noe tema ennå. Tirsdag tar landslagssjef Per-Mathias Høgmo ut troppen til de viktige EM-kampene mot Bulgaria i Sofia og Kroatia på Ullevaal.

- Nei, landslaget tenker jeg ikke på, sier Moa,som ble tatt ut i troppen i vår da han var i treningsmodus i Stuttgart.

Men attesten fra Moldes forsvarsklippe Vegard Forren var klar søndag: - Moa er en av de beste spissene i Norge.

Skjøt over

Vålerenga har tapt for Stabæk, Rosenborg og Molde og fått fortalt hvor lista ligger. På Ullevaal lå den 2,44 over bakken, og hadde Moa Abdellaoue og Christian Grindheim skutt ballen under, hadde VIF slått Molde for første gang på fem år. Det klarte de ikke fra gode posisjoner. Og dermed gikk et frustrert VIF-lag av Ullevaal-matta etter å ha jaget utligning i hele annen omgang.
– Vi hadde for store avstander i laget før pause. Vi har mye å jobbe med, men det kommer, sier Moa.

Støttepasninger

Kjetil Rekdal kalte første omgang en kollektiv katastrofe og tok Herman Stengel og Ghayas Zahid av banen og erstattet dem med Melker Hallberg og Sander Berge. Det ble i hvert fall et helt annet kampbilde etter pause og VIF kom nærmere og nærmere den utligningen de aldri fikk.
Da ble det med Per Egil Flos lykketreff før pause, da han på volley feide ballen via tverrligger og i mål. Hans andre mål i Tippeligaen i historien.

Rekdal ga stryk til hele laget, men var fornøyd med hvordan de kjørte Molde etter pause. For Molde var det første serieseier siden begynnelsen av juli og Rekdal tror laget får trøbbel i returmøtet i Europaligaen mot Standard Liege torsdag. For der blir trøkket større enn det VIF klarte å skape i varmen søndag.

To drikkepauser

Kampen ble stoppet av to drikkepauser og etter den første så det ut som VIF hadde drukket buljong.
Ballen gikk sakte i et kretsmesterskap i støttepasninger. Molde satte fart rett på mål da de fikk sjansen.
På overtid fikk VIF en dobbeltsjanse, men som alt annet denne dagen: Ballen gikk utafor.

Siste runde før landslagspausen spilles førstkommende helg og Vålerenga skal til Alesund. Nå handler det om å holde seg i medaljekampen. Mot Aalesund er både Kjetil Wæhler og Daniel Fredheim Holm ute med karantene etter de gule kortene de fikk mot Molde.

Mer fra Dagsavisen