Fotball

Martin tok farvel med Godset

Martin Ødegaard (16) har spilt mot «Ælva» for siste gang, iallfall i denne omgang. Nå venter en skjermet tilværelse i Real Madrid.

Med sitt brede, ungdommelige og avvæpnende smil, styrte Ødegaard elegant unna spørsmålene om pengene og stjernelivet som venter.

Utenfor Strømsgodsets lokaler levde Buskerud-hovedstaden opp til Jonas Fjelds klassiker «Drammen i regn». Innendørs var det Drammen i blitsregn, der fotografene foreviget lysluggens farvel til norsk klubbfotball.

– Penger var ikke tema. Jeg valgte det som var best sportslig for meg. Det var det viktigste valget jeg skulle ta, sa Ødegaard om hvorfor Real Madrid blir neste stopp.

På sin turné gjennom Europa var Ødegaard innom flere storklubber, men verken Arsenal, Liverpool eller Bayern München nådde opp.

Tok farvel

Nå venter selveste Real Madrid, hvor stjerner som Cristiano Ronaldo og Gareth Bale blir treningskompiser.

– Når jeg bestemte meg for Real Madrid, vil jeg ikke kommentere så nøye. Det var en prosess hvor jeg besøkte noen klubber. Det ble tatt en beslutning etter det, og jeg er sikker på at jeg har tatt riktig valg, svarte Ødegaard på når han tok det endelige klubbvalget.

Allerede onsdag reiser han og faren Hans Erik Ødegaard til Spania. Første trening med den spanske storklubben er allerede torsdag. I helgen tok tidenes yngste norske A-landslagsspiller farvel med de hjemme.

– Jeg har trent og vært sammen med familie og venner. Det er litt rart å tenke på, medga 16-åringen.

For ett år siden ble han hentet opp i Godsets A-stall, bare 15 år gammel. Nå er han den alle vil ha en bit av.

– Det har vært fantastisk å spille fotball i denne byen. Det har vært uvirkelig hele veien, en fantastisk reise, sa Ødegaard.

Ikke bra å bo alene

Stortalentet slipper en ensom tilværelse i den spanske hovedstaden. Pappa Hans Erik Ødegaard går inn i trenerapparatet rundt Real Madrids B-lag (Castilla), hvor Zinedine Zidane er trener.

– Det er utrolig viktig. Jeg er bare 16 år, og det er nok ikke bra å bo alene så tidlig, sa den reflekterte drammenseren.

– Jeg kan ikke få en bedre treningshverdag. De har et B-lag som trenes av en av de beste spillerne gjennom historien (Zinedine Zidane). Jeg gleder meg til å komme i gang. Det blir et nivå opp fra det jeg er vant til. Jeg tror det er bra å ha ting å strekke meg etter, sa Ødegaard.

Og selv om en lukrativ avtale er i boks, tar ikke playmakeren av.

– Jeg er ikke fornøyd, jeg vil alltid bli bedre, forsikret den foreløpig siste i rekken av spillere Strømsgodset har solgt utenlands.

Den første var Bjørn Gulden. Han gikk til Nürnberg i 1984.

Nå skal det skapes nye helter på Gamle Gress, hvor Steinar Pettersen, Inge Thun og Odd Johnsen har underholdt drammenserne.

For Martin Ødegaard venter den største fotballscenen av dem alle. (NTB)

Mer fra Dagsavisen