Sport

Manglerudhallen spilt inn som ny arena

Vålerengas ishockeylag vet ennå ikke hvor de skal spille når Jordal amfi rives. Manglerud/Star ønsket torsdag kveld klubben velkommen til Manglerudhallen og at avtalen er klar. Det vet ikke VIF noe om.

Av Reidar Sollie

Det har lenge gått mot at Vålerenga flytter midlertidig til Furuset Forum når Jordal Amfi rives på nyåret, men torsdag kveld slapp Manglerud Star nyheten om at det i stedet blir Manglerudhallen.

- Vi har de siste dagene vært i møter med Oslo kommune og Vålerenga angående en erstatningsarena for VIF når Jordal rives. Hvis alt går etter planen vil VIF spille sin første kamp i Manglerud ishall 28. januar, skriver klubben i en "julehilsen" på sitt nettsted.

Det er ukjent for VIF-trener Roy Johansen. Han har fått beskjed fra byrådet om at kampene skal spilles i Furuset Forum.

- Jeg var i kontakt med styreformannen torsdag kveld og han visste ikke noe om dette. Det er veldig rarrt, fordi sist vi var i møte med byrådet om dette, var det avklart at vi skulle spille i Furuset, sier Roy Johansen til NRK Østlandssendingen fredag morgen.

Han er frustrert over uklarheten fra byrådet hvis det viser seg at Manglerudhallen nå er aktuell.

- Det er ganske frustrerende ikke å vite hvis vi skal trene eller spille. Isflata i Manglerudhallen er fire meter smalere enn i Furuset Forum og Jordal. Skal vi drive et hockeylag på profesjonelt nivå, spiller slike ting en rolle, sier Roy Johansen.

- Det har vært mye fram og tilbake. Jeg vet egentlig ingenting om det, men for min del er det ikke stor forskjell på Manglerudhallen og Furusethallen, bortsett fra at vi slipper å betale bompenger hvis det blir Manglerud, sier Vålerengas sportssjef Espen "Shampo" Knutsen til VG torsdag kveld.

Seriekampen mot Frisk Asker 7. januar blir den siste på nåværende Jordal amfi. Etter det er det bare noen breddekamper som gjenstår før riving starter.  Fram til Nye Jordal står klar høsten 2018 må Vålerenga spille sine hjemmekamper et annet sted. Blir det på Furuset eller Manglerud?

Dette er teksten som står på M/S hjemmesider: "Vi har de siste dagene vært i møter med Oslo Kommune og Vålerenga ang. erstatningsarena for VIF når Jordal rives på nyåret. Dette gir oss rimelig korte tidsfrister for å få i stand avtaler og ordnet opp i praktiske detaljer rundt flytting av VIF sine kamper. Hvis alt går etter planen vil VIF spille sin første kamp i Manglerud ishall 28 januar."

Men siste ord er åpenbart ikke sagt.

Mer fra Dagsavisen