Manglerud/Star utklasset Vålerenga

(Manglerud/Star - Vålerenga 4-1). M/S scoret kjapt tre ganger i første periode og det sjokket klarte ikke VIF å komme seg over.

Av Jørn Henriksen Skjærpe

Roy Johansens Vålerenga ble knust 1-4 av et hardtkjempende Manglerud/Star i eliteserien i ishockey søndag kveld.

Søndagens resultater gjør at Vålerenga taper terreng til teten. VIF (55 poeng) på fjerdeplass er poenget bak tabelltreer Lillehammer, men har en kamp mer spilt.

Frisk er ett poeng bak VIF på femte, mens Storhamar er tre poeng bak Frisk igjen. Manglerud/Star (41 poeng) er fortsatt nest sist.

Steffen Ratejczak, Mattias Johansson og Cato Cocozza sendte Manglerud/Star opp i 3-0-ledelse i første periode av kampen mot Vålerenga. Gjestene var rystet, og VIF klarte ikke å få pucken i nettet før det gjensto et kvarter av oppgjøret.

Filip Gunnarssons redusering ble imidlertid kun et trøstemål. Tidligere VIF-spiller Cocozza satte inn sitt andre for dagen på tampen, og dermed vant M/S kampen med tre mål.

Frisk fikk det ikke like enkelt mot Storhamar, men også Asker-laget kunne juble for seier. Mikael Zettergren sendte Storhamar i føringen, men Endre Medby utlignet for vertene. Ryan Hayes sørget for at Frisk hadde snudd til 2-1.

Deretter ordnet Viktor Granholm 3-1 til hjemmelaget. Alle scoringene kom i første periode.

Vålerenga har ytterligere tre bortekamper før de skal spille sin første hjemmekamp i Furusert Forum. (NTB)

Eliteserien ishockey søndag, 33. runde:

Manglerud Star – Vålerenga 4-1 (3-0, 0-0, 1-1)

Manglerudhallen: 702 tilskuere.

1. periode: 1-0 (0.37) Steffen Ratejczak (Magnus Leth Nielsen, Per Kristian Person), 2-0 (12.39) Mattias Johansson (Johan Skiøld, Kjetil Martinsen), 3-0 (18.34) Cato Cocozza (Peter Lindblad, Karl Pearson).

3. periode: 1-3 (44.57) Filip Gunnarsson (Martin Laumann Ylven, Morten Ask), 4-1 (59.14) Cocozza (Nielsen, Martinsen).

Dommere: Robert Hallin og Marcus Wannerstedt.

Utvisninger: Manglerud Star 3 x 2 min. 1 x 25 min. Vålerenga 6 x 2 min. 1 x 25 min.

Frisk Asker – Storhamar 3-2 (3-1, 0-1, 0-0)

Askerhallen: 1408 tilskuere.

1. periode: 0-1 (1.57) Mikael Zettergren (Martin Blakseth Huse, Simen André Edvardsen), 1-1 (8.11) Endre Medby (Torstein B. Nordrum, Jonas Berglund), 2-1 (8.40) Ryan Hayes (Mathias S. Baar), 3-1 (11.30) Viktor Granholm (Saponari, Medby).

2. periode: 3-2 (24.09) Hampus Gustafsson (Christian Larrivée, Mikkel Søgaard).

3. periode: Ingen.

Dommere: Robin Berg og Christian Persson.

Utvisninger: Frisk Asker 3 x 2 min. Storhamar 7 x 2 min.