Manchester United videre etter perlescoring

Henrikh Mkhitaryan scoret et glimrende mål da Manchester United tok seg glatt videre til 16-delsfinalen i europaligaen etter 2-0 over ukrainske Zorja.

Verdens beste fotballsvenske gjorde ikke all verden ut av seg i Europaliga-oppgjøret mot FC Zorya Luhansk i dag. Men da han mot slutten av kampen fikk en perfekt kompispasning fra Manchester Uniteds midtbanemann Pogba var det ikke mye tvil om at han ville sette ballen i mål alene med keeper. Men før det måtte United spille lenge før noe var avgjort.

1-0-scoringen kom bare to minutter ut i 2. omgang og var en strålende soloprestasjon. Etter et brudd på midtbanen satte armeneren Henrikh Mkhitaryan fart og avanserte 30 meter. Mkhitaryan slo en frekk tunnel på en midtstopper før han kom helt alene med keeper, og da bommet han ikke.

Det var fullt fortjent at mannskapet til José Mourinho tok ledelsen. De hadde et ballinnehav på rundt 70 prosent i de første 45 minuttene, og de kontrollerte kampen helt. Hjemmelaget Zorja var bare unntaksvis over midten på en svært svak gressmatte i Odessa, over 800 kilometer unna hjembyen til hjemmelaget.

Paul Pogba var mannen bak den suverene pasningen som åpnet opp for 2-0 tre minutter før full tid. Zlatan Ibrahimovic var den som fikk pasningen, og alene med keeper sviktet ikke svensken som satte ballen fint i det lengste hjørnet bak hjemmelagets keeper Igor Levtsjenko.

Sikkert

United dro til Ukraina vel vitende om at de ville være sikret avansement til utslagsrundene med minimum uavgjort i sekken. Det viste seg å være en overkommelig oppgave. Det var klasseforskjell for lagene.

Enda mer sikkert ble avansementet etter som gruppelederen Fenerbahçe vant 1-0 borte over Feyenoord etter scoring av Moussa Sow 22 minutter ut i 1. omgang. Feyenoord kunne ha knepet 2.-plassen i gruppa med seier mot tyrkerne om United hadde tapt for Zorja.

Slik endte det altså ikke. På hjemmebane vant United 1-0 over Zorja etter scoring av Wayne Rooney.

Sterkt

Manchester United dro til Ukraina med en god tropp og hadde vel bare Luke Shaw og Chris Smalling på den definitive skadelisten. Matchvinner Mkhitaryan har vist god form for Manchester United den siste tiden og startet kampen sammen med spillere som Zlatan Ibrahimovic, Wayne Rooney, Juan Mata og Paul Pogba.

Seieren kom god med for rødtrøyene fra England. I den hjemlige serien har det kladdet den siste tiden, og etter 1-1 mot Everton sist helg er de plassert som seks i Premier League. (NTB)