Ski

Magnus Moan historisk etter stafettsølv

Magnus Moan ble historisk da han sammen med det norske laget tok VM-sølv i lagkonkurransen. Forhåndsfavoritt Tyskland sikret gullet.

Moan har tatt medalje i sju strake mesterskap, noe som gjør han til den utøveren med flest strake VM-medaljer i nordiske grener i historien, ifølge NRK.

Søndag kunne han juble over VM-sølv i lagkonkurransen, etter at det norske laget gikk i mål 41,7 sekunder bak de tyske gullvinnerne.

– Det var helt fantastisk artig å få en medalje. Vi er offensive som få. Nå handler det om å senke skuldrene og nyte øyeblikket, sa Moan etter at sølvet var sikret.

Østerrike tok bronsen, 1.03 minutter bak Tyskland.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Les også: Ski-VM time for time

Tysk forsprang

Moan på Norges førsteetappe startet jobben med å hente inn den tyske ledelsen etter hoppdelen. Tyskland hadde et forsprang på ett minutt og sju sekunder på Norge, som lå på femteplass før langrennet.

Moan hadde følge av Østerrike på førsterunden. De to hentet i løpet av etappen inn Japan og Frankrike på plassene foran, og ved veksling var Østerrike 51 sekunder bak tyskerne. Mikko Kokslien la ut på sin etappe to sekunder bak.

Kokslien fikk en luke på de andre forfølgerne, og etter 3,6 kilometer lå han 18 sekunder foran Østerrike og Japan. Avstanden opp til Tysklands Eric Frenzel var da 40 sekunder.

– Litt kjedelig

Ved andre veksling hadde Norge tapt noen sekunder, og Magnus Krog gikk ut med 46,3 sekunder opp til lederne. Allerede ved første måling hadde Korg tapt fem sekunder til Tyskland, mens Japan og Østerrike holdt avstanden fra veksling. Nordmannen fikk opp farten utover på etappen, og vekslet 44,1 sekunder bak Tyskland.

–Man hadde et lite håp om å ta igjen Tyskland, og det var det vi kjempet for. Men vi er kjempefornøyde med en sølvmedalje, sa Krog.

Tyskland var det lite å gjøre med, men Graabak sørget for å holde en trygg avstand ned til forfølgerne da han gikk Norges fjerde og siste etappe.

– Vi gjør en bra innsats, men det var litt kjedelig å gå alene i finske skoger. Vi skulle selvfølgelig helst vært med for å kjempe om gullet, sa ankermannen. (NTB)

Mer fra Dagsavisen