Sport

Må lete bredt etter ny NIF-leder

Blir det en kvinnelig toppleder i Norges Idrettsforbund?

Fredag har Inge Andersen sin siste arbeidsdag i Norges Idrettsforbund etter 13 år i jobben. Den tidligere langrennstreneren tok over et økonomisk skakkjørt idrettsforbund i 2004. I løpet av noen år var 46 millioner i minus snudd til pluss.

I går var det allmøte i NIF-høyborgen på Ullevaal stadion der de ansatte ble orientert om det som hadde skjedd. Det var under idrettsstyrets ekstraordinære møte i forrige uke at prosessen startet. I løpet av helgen ble man enige om å avvikle arbeidsforholdet. Nå går Andersen ut oppsigelsestiden på et halvt år uten arbeidsplikt deretter får han ett års etterlønn. Avtalen koster NIF to millioner kroner.

Kommentar: Uroen er ikke over med Andersens avgang (Reidar Sollie)

Øystein Dale, som i dag er Andersens assistent, går inn som konstituert generalsekretær.

– Stillingen vil bli utlyst og styret vil ta seg tid til å finne den rette etterfølgeren, sa styrleder i NIF, Tom Tvedt i går.

Spekulasjonene er allerede i gang. De som ble nevnt først er Røde Kors-presidenten Sven Mollekleiv, med bred bakgrunn fra idretten. Også tidligere Røde Kors-leder Åsne Havnelid kan være en aktuell kandidat selv om hun nylig har startet i jobben som ny direktør i Norsk Tipping. Også tidligere generalsekretær i Norges Fotballforbund, Karen Espelund, scorer høyt på omdømmeskalaen.

Særforbundene vil bidra til å spille inn navn, også kandidater som i dag ikke er en del av idretten.

Les også: Får to millioner kroner i sluttpakke

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Mer fra Dagsavisen