Sport

Må ha knallstart på VM

Norge åpner mot vertsnasjonen i kveld. Og må vinne. For senere blir det bare verre.

Bilde 1 av 4

Frankrike mot Norge i AccorHotels Arena i Paris. Samme sted VM-finalen i håndball ble spilt i januar. Skal Norge nå målet om kvartfinale i dette VM-sluttspillet, må hockeylaget prestere bedre enn håndballgutta.

Små marginer

Men forutsetningene er annerledes. I motsetning til i herrehåndball, har ikke Frankrike verdens beste hockeylag. De er faktisk rangert bak Norge.

Frankrike var laget Norge slo ut i OL-kvalifiseringen på Jordal amfi i fjor høst, den siste store landslagsfesten på hjemmebane før arenaen ble revet. Og Petter Thoresens første store triumf som landslagssjef.

Elleve år

Nå har Norge kloret seg fast på øverste nivå i VM i elleve år. Og han vet marginene er små.

På Jordal hadde vi Mats Zuccarello på plass. det har ikke landslaget nå.

– Treningskampene har vist at vi har nivået inne. Men vi må bli mer effektive, sier Petter Thoresen til Dagsavisen før første dropp.

Tre på rappen

Han vet at nøkkelkampene i VM kommer tidlig. Frankrike i kveld, Sveits i morgen. Og kanskje også den tredje kampen må vinnes, mot Slovenia i neste uke.

Deretter kommer kampene der et norsk poeng bare er bonus, mot storfavorittene Tsjekkia, Finland og Canada.

Først mot Hviterussland kvelden før nasjonaldagen kan vi få vite hvor langt dette kan gå.

Eller om det blir kamp om å unngå nedrykk.

Jevnere stall

Kvartfinalen spilles 18. mai og Norge må altså bli blant de fire beste i sin gruppe. De tre siste nevnte nasjonene tar de tre første plassene.

– Vi vet hvor jevnt dette vil bli. Men vi har den erfaringen som skal til. Vi kan ikke fokusere på dem som ikke er her, sier Thoresen.

Han vet at hans egen sønn, Patrick Thoresen, kan bli en nøkkelmann.

Men han var ikke overbevisende i generalprøven mot Slovakia, som endte med to tap på Lillehammer sist helg.

OL-bonus

At Norge er kvalifisert for OL i Pyeongchang allerede, var en kjempestart for landslagssjefen. Han overtar etter Roy Johansen som sto i jobben i 15 år.

PS. Alle Norges kamper sendes direkte på Eurosport Norge. Mesterskapet ble innledet i går. Kveldens kamp starter 20.15 i kveld.

Mer fra Dagsavisen