LSKs mestere ubeseiret gjennom sesongen

(LSK Kvinner - Sandviken 4-0). LSK Kvinner er norske seriemestere for tredje år på rad. De holdt en liten oppvisning da seriesesongen ble avsluttet lørdag.

Av Jørn Henriksen Skjærpe

LSK Kvinner taklet presset med 4-0-seier hjemme mot Sandviken. Laget har nå vunnet tre strake seriemesterskap. Avaldsnes tok seriesølvet, mens Stabæk tok bronse.

– LSK Kvinner har vært totalt overlegne i denne matchen, konstaterte NRKs ekspertkommentator Tom Nordlie like før kampslutt.

– Vi spilte fantastisk fotball. Vi burde ha scoret ti mål i dag, sa LSK-trener Monica Knudsen til NRK. Laget hennes har gått ubeseiret gjennom sesongen, og Knudsen og co. kan sikre nok en triumf i cupfinalen senere denne måneden.

Avaldsnes tok sølvet i eliteserien for kvinner, fire poeng bak gullvinneren, mens Stabæk knep bronsen foran Kolbotn. Urædd rykker ned, mens Medkila skal ut i kvalifisering. LSK Kvinner var to poeng foran Avaldsnes før siste runde, men de gule- og svartkledde gjorde jobben selv på hjemmebane. Avaldsnes spilte 1-1 borte mot Stabæk.

Kontroll

Hjemmelaget LSK Kvinner tok kontroll mot Sandviken fra første spark på ballen lørdag. Gjestene evnet ikke å gjøre annet enn å ligge dypt og slå ballen unna. Dét resulterte i et stort trykk fra vertene, og etter 25 minutters spill sto det 1-0. Tidligere Sandviken-spiller Ingrid Marie Spord nikket inn 1-0 fra kloss hold etter corner. Noen minutter tidligere hadde Emilie Haavi dunket ballen i tverrligger, også det etter corner.

Vertene skulle doble sin ledelse like før pause i LSK-hallen. Nevnte Haavi slo inn fra høyre, ballen gikk via en Sandviken-forsvarer, før den så havnet i beina til måltyven Isabell Herlovsen. Fra kort hold satte hun inn sitt 29. seriemål for sesongen, og eimen av gull ble stadig sterkere.

Dominans

LSK-dominansen fortsatte etter pause. Lene Mykjåland, som nå er ferdig i klubben, serverte Isabell Herlovsen to minutter etter hvilen, og lagvenninnen satte inn sitt mål nummer 30 for sesongen og 3-0.

– Jeg er veldig fornøyd med 30 mål i år. I kveld skal vi feste og ha det gøy, sa Herlovsen etter kampslutt.

Lene Mykjåland ble for øvrig kåret til årets spiller i serien lørdag.

Etter en drøy times spill dunket Emilie Haavi inn 4-0 fra distanse. Haavi forlater snart LSK Kvinner til fordel for amerikanske Boston Breakers.

Sandvikens største mulighet i kampen kom i 1. omgang, men forsøket fra kaptein Karoline Bakke ble avverget av vertenes keeper.

Flere scoringer ble det ikke i kampen, og vertenes spillere kunne slippe jubelen løs ved kampslutt. (©NTB)

Eliteserien fotball kvinner lørdag, 22. runde:

Arna Bjørnar – Røa 0-0

142 tilskuere.

Gult kort: Hedda Strand Gardsjord, Røa. Dommer. Fatemeh Zangeneh.

Avaldsnes – Stabæk 1-1 (1-1)

307 tilskuere.

Mål: 0-1 Melissa Bjånesøy (18), 1-1 Maren Mjelde (33).

Gult kort: Ida Elise Enget, Stabæk. Dommer: Henrikke Nervik.

LSK Kvinner  – Sandviken 4-0 (2-0)

846 tilskuere.

Mål: 1-0 Ingrid Marie Spord (25), 2-0 Isabell Herlovsen (44), 3-0 Herlovsen (47), 4-0 Emilie Haavi (59).

Gult kort: June Hammersland, Sandviken. Dommer: Ann Wenche Kleven.

Medkila – Klepp 4-1 (3-0)

141 tilskuere.

Mål: 1-0 Ariana Calderon (3), 2-0 Tatiana Matveeva (18), 3-0 Sigrun Linaker Dybvik (29), 4-0 Cesilie Andreassen (49), 4-1 Maria Hiim (89).

Dommer: Tove Marie Tandstad.

Trondheims-Ørn – Kolbotn 1-1 (0-0)

148 tilskuere.

Mål: 1-0 Guro Reiten (83), 1-1 Camilla Huseby (86).

Dommer: Cathrine Eide.

Urædd – Vålerenga 0-3 (0-1)

54 tilskuere

Mål: 0-1 Silje Blakstad (35), 0-2 Synne Sofie Christiansen (82), 0-3 Anne Lise Olsen (87).

Gult kort: Veronica Amundsen, Urædd. Dommer. Marte Sørø.