Sport

LSK-keeper tatt i doping

Lillestrøms portugisiske keeper Daniel Fernandes har avlagt en positiv dopingprøve. LSK har besluttet å utestenge Fernandes fra alle felles treninger og kamper inntil videre.

Lillestrøms portugisiske keeper Daniel Fernandes har testet positivt på det forbudte stoffet Dextroamfetamin, melder klubben i en pressemelding lørdag.

Dette er en medisin som normalt sett benyttes til behandling av ADHD.

– Fernandes fikk forskrevet Dextroamfetamin av lege da han spilte fotball i USA for medisinsk behandling av diagnosen ADHD. Han er avhengig av å ta medisiner på grunn av diagnosen og har derfor fortsatt bruken etter at han kom til Norge i januar 2017, sier Fernandes-advokat Morten Justad Johnsen

– Fernandes var ikke kjent med at dette var et forbudt stoff på dopinglisten og har derfor ikke søkt om medisinsk fritak. Han opplyste om medisinen ved dopingkontrollen og har ikke hatt noen intensjon om å jukse eller øke sine prestasjoner, tilføyer han.

Den positive prøven ble avgitt etter serieåpningen mot Sandefjord 2. april.

– Dette er alvorlig, og vi utestenger Fernandes fra treninger og kamper selv om vi foreløpig bare har fått svar på A-prøven og det ikke foreligger noen dom. Vi er samtidig opptatt av å ta vare på Daniel som menneske og kollega. Vi er bevisst vårt arbeidsgiveransvar og skal håndtere dette profesjonelt, sier daglig leder i LSK, Robert Lauritsen.

(NTB)

Mer fra Dagsavisen