Liverpool et steg nærmere mesterligaen

(Watford - Liverpool 0-1). Liverpool slet med å skape sjanser, men rett før pause slo Emre Can til med et utsøkt saksespark. 1-0-kampen mot Watford styrket rødtrøyenes mesterligahåp.

Av Bernt Harald Dysthe Brennevann

Første omgang virket å ebbe ut målløs, men to minutter på overtid sjokkerte Can hjemmepublikummet på Vicarage Road mandag kveld. På en lang ball fra Lucas tok tyskeren sats feilvendt og dunket inn vinnermålet i krysset.

Scoringen skapte elektrisk god stemning på bortetribunen og på Liverpool-benken. Manager Jürgen Klopp trodde nesten ikke det han så. Etter en traurig omgang fra gjestene kom det plutselig et kunstmål ut av intet.

Watford var det friskeste laget de første 45 minuttene, men kunne ikke gjøre noe med Cans enkeltmannsprestasjon.

Treff i tverra

Liverpool kom til annen omgang proppet med mer energi. Etter 54 minutter tvang bortelagets Divock Origi fram en redning fra Heurelho Gomes i full strekk. Belgieren kom til en ny sjanse få minutter etterpå, men denne gangen var avslutningen for svak.

Gradvis tok Watford stadig mer over banespillet i jakten på utligningsmålet. Étienne Capoue prøvde seg med et godt skudd 20 minutter før slutt, men Liverpools formsterke målvakt Simon Mignolet sto fram med en solid redning.

Fire minutter på overtid kom Sebastian Prödl med et skikkelig skremmeskudd. Ved bakerste stolpe hamret han Tom Cleverleys innlegg hardt i tverrliggeren. Der var Watford ørsmå marginer unna 1-1.

Nærmer seg målet

Med seieren slo Liverpool tilbake etter nesestyveren Crystal Palace påførte Klopps lag i forrige Premier League-runde. Da vant bunnlaget fra London overraskende 2-1 på Anfield.

Liverpool ligger på tredjeplass med 69 poeng med tre kamper igjen å spille. Rødtrøyene nærmer seg målet om å ta seg tilbake til mesterligaen. I innspurten skal de møte Southampton (h), West Ham (b) og Middlesbrough (h).

Det skiller henholdsvis tre og fire poeng ned til tabellfirer Manchester City og United på femteplass. Liverpool har én kamp mer spilt enn de to Manchester-lagene.

Watford ligger på 13.-plass med 40 poeng. Laget har tapt to av sine tre siste ligakamper. (NTB)

Watford – Liverpool 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Emre Can (45).